Xbox Game Pass rekorlarını alt üst eden sürpriz oyun: High On Life büyük oynuyor

High on Life, Xbox Game Pass üzerinde yayınlanmaya başlanması ile birlikte çok sayıda rekoru da büyük bir sürpriz yaparak kırdı.

Xbox Game Pass rekorlarını alt üst eden sürpriz oyun

Çok dikkat çekmeyen bir oyun, Xbox Game Pass tarihine geçerek herkesi şaşırttı. Microsoft, yayınlandığı ilk günden itibaren Game Pass'te sunulan ve Squanch Games tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyunu High On Life'ın abonelik hizmetinde büyük bir popülerlik yakalayarak birkaç rekor birden kırdığını bildirdi.

High On Life, Xbox Game Pass'te 2022'nin en büyük çıkış performansı, tüm zamanların en büyük üçüncü taraf çıkış performansı ve ilk çıkışından bu yana hizmetteki en büyük tek oyunculu oyun performansı unvanlarını almayı başardı. Tüm bunlar, oyuncuların yayınlanmasından sonraki ilk beş gün içinde oyun içerisinde kaç saat geçirdiklerinin ölçülmesiyle belirlendi.

Squanch Games stüdyo direktörü ve COO'su Mike Fridley,İlk defa Game Pass ile bir oyun sunuyorduk” diyor ve devam ediyor: “Oyuncuların şu anda Game Pass'te bizi en popüler oyun haline getiren tepkisi hepimizi hayrete düşürdü. Squanch Games ilk kurulduğunda, oynamak istediğimiz oyunları üretmeyi hedefliyorduk ve Game Pass, bu oyunları oynamak isteyen oyunculara ulaşmamıza yardımcı oluyor.

Yeni bir bağımsız oyunun, yıllar boyunca Game Pass'te sunulan diğer birçok öne çıkan üçüncü taraf oyunu geride bıraktığını görmenin oldukça ilginç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Rick and Morty'nin ortak yaratıcısı Justin Roiland'dan gelen High On Life ile Squanch Games, Xbox ile kolay kolay bozulmayacak bir ilişki yakalamış olabilir…