Xbox geri uyumluluğu yeniden gündemde!

Xbox 360 oyunlarını desteklemeye başlayan Xbox One, ilk Xbox oyunlarını da destekleyecek mi?

Xbox One'da yeni bir umut!

Microsoft, bir kez daha orijinal Xbox oyunlarını Xbox One ile geri uyumluluk aracılığıyla oynanır hale getirme düşüncesine cevap verdi. Xbox mühendislik yöneticisi Mike Ybarra, The Inner Circle yayınında bu konu hakkında konuşarak, henüz bu özelliğin sunulma ihtimalinin ortadan kalkmadığını ancak yakın bir zamanda da sunulmayacağını söyledi.

Ybarra'nın söylediğine göre ekibin şu andaki öncelikli odağı, daha fazla Xbox 360 oyununun geri uyumluluk listesine eklenmesi olarak gözükmekte. Xbox 360 oyunları için geri uyumluluk desteği 12 Kasım'da yeni Xbox One Experience dashboard güncellemesi ile beraber sunulmuştu. Şu anda bu program dahilinde 104 oyun listede bulunuyor ancak Ybarra, hayranların sık bir şekilde yeni oyunların sunulmasını bekleyebileceklerini söylüyor.

Xbox One geri uyumluluğu, Xbox 360 işletim sisteminin taklit edilmesi ile gerçekleşiyor. Ybarra'nın söylediğine göre bir orijinal Xbox emülatörünün geliştirilerek çalışır hale getirilmesi, zor bir iş. Xbox 360 geri uyumluluğunun çok yıllı ve zorlu bir çalışma sonucu ortaya çıktığını belirten Ybarra, daha da geçmişe dönmenin ekip için zorlayıcı olacağının altını çiziyor. Ancak Ybarra, Xbox ekibinin zorlukları sevdiğini ve bir gün bu uyumluluğun da sunulma ihtimalinin bulunduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları