Xbox One, Black Friday'de PS4'ü geçti...

Yeni nesil konsol savaşlarında Xbox One, küçük de olsa, önemli sayılabilecek bir zafere imza attı!

Bu kez kazanan Xbox One!

ABD ve Kanada'da kutlanan Şükran Günü'nden sonraki ilk cuma günü gerçekleşen Black Friday satışları yine hareketli geçti. Tabii ki konsol savaşları da tam gaz devam etti. Ancak bu yılın Black Friday satışlarında Microsoft, rakiplerini büyük bir fark ile geçmeyi başardı.

Market araştırma firması InfoScout'un söylediğine göre, Target ve Walmart gibi marketler, PlayStation 4 ve Wii U'dan çok daha fazla sayıda Xbox One sattılar. Öyle ki Xbox One, toplam konsol satışlarının yüzde 50'sinden fazlasına sahip olurken, PS4 yüzde 31 ile ikinci sırada yer aldı.

Ayrıca bir önceki nesil konsollar söz konusu olduğunda da Microsoft'un belirgin bir üstünlüğü bulunmaktaydı. Xbox 360, Wii U'dan ve PS3'ten daha fazla satmayı başararak, firmanın toplam konsol satışını yüzde 62 oranına yükseltti. Microsoft'un konsollarla beraber sunduğu çeşitli özel oyun paketleri ve agresif fiyatlar, PlayStation 4'e şans tanımadı.

Nintendo Wii U alan tüketicilerin büyük çoğunluğu ise, konsolu çocukları için aldıklarını belirtmekteydiler. Ancak rakamlar yine Nintendo'yu mutlu etmedi. Wii U, sadece PS3'ü geride bırakmayı başardı; Xbox 360'ın ise gerisinde kaldı.

Her ne kadar bu satışlar Microsoft açısından oldukça iyi gözükse de, firmanın Sony ile arasındaki farkı kapamak için halen büyük bir çaba göstermeye ihtiyacı var...

Okuyucu Yorumları