Xbox One İçin Yeni Güncelleme, Yeni Arabirim!

Microsoft, bir sonraki güncelleme ile birlikte, Xbox için yepyeni bir arabirim sunmaya hazırlanıyor!

Yeni güncelleme, yeni arabirim!

Microsoft, bir süredir Xbox One için açık renkli bir tema sunmayı planladığına dair işaretler veriyordu ve firma en sonunda bu tema için ilk bakışı sundu. Bir Gamescom basın etkinliği sırasında Microsoft'un Xbox yardımcı başkanı Mike Ybarra, gösterge tablosu için yeni beyaz temayı tanıttı ve bunun, klasik Xbox 360 UI'sine oldukça benzediği söylenebilir. Ancak bu açık renkli temanın tam olarak beyaz olmadığı dikkat çekiyor; sadece var olan siyah temayı beğenmeyen kişiler için açık gri bir seçenek sunuluyor.

Yeni bir Xbox One arabirimi bu yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak ve Microsoft, şu anda bu yeni temayı Xbox Insiders alpha çemberi içerisinde test ediyor. Yeni gösterge paneli Microsoft'un Fluent Design dilinden izler taşıyor ve oyunları yerleştirmek için yeni bir "ev alanına" sahip.

Ayrıca Microsoft, kontrol kolu ile gezinmenin daha kolay olması için rehberde de değişiklik yapıyor. Bunun yanı sıra, sistemde var olan bazı uygulamalar daha hızlı açılacak şekilde düzenlenmiş. Bu yeni "aydınlık tema", Ekim ayında sunulması beklenen bir sonraki Xbox One güncellemesi ile birlikte kullanılabilir hale gelecek...

Okuyucu Yorumları