Xbox One, ilk Xbox oyunlarını çalıştırabilir!

Microsoft'un yeni nesil konsolu, Xbox 360 oyunlarını çalıştıracak. Ancak bundan fazlası da olabilir!

Microsoft'tan Xbox One ipucu!

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Xbox One'a geriye dönük uyumluluk işlevi ekleyeceğinin haberini bizlerle paylaşmıştı. Şu an Preview programına kayıtlı olanların faydalanabildiği işlev, Xbox One sahiplerinin eski Xbox 360 oyunlarını çalıştırmalarına izin veriyor.

Microsoft şimdi ise bu desteği bir adım daha öteye taşımayı planladığını ortaya çıkardı. IGN'nin haberine göre Xbox şefi Phil Spencer, Twitter'da dün bir soruya verdiği cevapta böyle bir olasılığı düşündüklerini belli etti. Spencer, şu an Xbox 360 için geriye uyumluluğa odaklandıklarını ancak 2001'de çıkan ilk Xbox için geriye uyumluluk konusunda geliştirme takımını sıkça rahatsız ettiğini söyledi.

Spencer, orijinal Xbox oyunlarını Xbox One'da çalıştırma konusuna sıcak baktığını belli etse de, Microsoft'un öncelikle Xbox 360 oyunlarını One'da çalıştırmaya odaklandığının altını çiziyor. Bu yüzden biraz sabırlı olmakta fayda var. Özeliğin henüz Preview test grubunun dışına çıkmadığını ve resmi olarak yayınlanmadığını düşünürsek, ilk Xbox oyunları için desteğin çok yakın bir zamanda gelmeyeceğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları