"Xbox One, momentum kazanmaya devam ediyor"

Microsoft'tan gelen son açıklama, Xbox One için halen umut olduğunu gösteriyor!

Xbox One gaza bastı!

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One, Ağustos ayında da PlayStation 4'e karşı yarışı ABD'de kaybetmeye devam etti. Ancak haberler Xbox için tamamen kötü değil. Microsoft'un açıklamasına göre Ağustos ayı içerisinde de Xbox "momentum kazanmaya devam etti" ve ABD satışları Ağustos 2014'e göre yüzde 26 arttı. Sony ise PS4'ün Ağustos ayı karşılaştırmalı satış artışını yayınlamış değil.

Xbox pazarlama yöneticisi Mike Nichols'un açıklamasına göre Xbox One'ı güzel günler bekliyor. Gelecek Xbox One büyümesi, Xbox 360 oyunları ile geri uyumluluk, yayımlanacak yeni ve güçlü bir oyun listesi, New Xbox One Experience (Yeni Xbox One Deneyimi) ve yeni Xbox Elite kontrol kolu ile sağlanacak. Tabi bu listeye Windows 10'u eklemek de mümkün.

Ancak düzenli olarak Xbox One'dan daha fazla satan PS4'ün yakalanması çabası süresince bir Microsoft yöneticisinin "momentum kazanmaktan" bahsettiği ilk açıklama bu değildi. Temmuz ayındaki Microsoft'un en son gelir sunumunda konuşan CFO Amy Hood, Xbox'ın bir önceki çeyrekteki güçlü performansının, E3'teki olumlu tepkiler ile beraber hız kazanacağını söylemişti: "Bu ilerleme, E3'te oluşturduğumuz heyecan ile beraber – Xbox'a özel oyun içerikleri ve geriye dönük uyumluluk – Xbox ekosisteminde var olan momentumun arttığını göstermekte."

Okuyucu Yorumları