Xbox One neden iyi?

Yeni nesil Xbox'ı beğenin ya da beğenmeyin; bu 10 detay onu gerçekten "iyi" yapıyor!

Xbox One neden iyi?

Microsoft'un merakla beklenen yeni nesil konsolu Xbox One en sonunda tanıtıldı. Konsolu çekici kılan, oyun severleri heyecanlandıracak pek çok özelliği bulunuyor. Sizleri daha fazla bekletmeden bu özellikleri 10 başlık altında özetliyoruz.

1. Uyum sağlama yeteneği yüksek

Xbox ile ilgili ilk duyumlar gelmeye başladığında konsolun oyunlara yeterince eğilmeyeceğinden daha çok mültimedya ağırlıklı olacağından endişelenmiştik. Ancak bu endişelerimizin yersiz olduğunu anladık. Microsoft Studios yılsonuna kadar Xbox One'a özel 15 oyun çıkacağını, bunların 12 tanesinin yeni oyunlar olacağını açıkladı. Ayrıca uzun süre canımızı sıkmış olan Xbox One'ın sürekli internet bağlantısı gerektireceği iddiaları da asılsız çıktı.

2. Daha iyi TV ve film

Xbox One yeni TV özellikleriyle de dikkat çekiyor. Instant Switching özelliği programlar ve canlı yayın arasında geçişi kolaylaştırırken, Snap Mode özelliği aynı anda birden fazla hizmetten faydalanılmasını sağlıyor. Örneğin film izlerken aynı anda e-maillerinizi kontrol edebiliyorsunuz.

3. Sesli kontrol

Xbox One'da kapsamlı bir sesli kontrol sistemi bulunuyor. Tanıtım etkinliğinde de ilk dikkat çeken şey bu olmuştu: Xbox ekibinin başında bulunan Don Mattrick konsolu "Xbox açıl" diyerek başlatmıştı. Bu özellik hem oyunlarda hem de TV izlerken kullanılabiliyor. Örneğin televizyonu açmak için "TV açıl" demeniz yeterli. Konsol el hareketleriyle de kontrol edilebiliyor.

Yeni Kinect, özel içerik ve kontrol cihazı

Yeni Kinect, özel içerik ve kontrol cihazı

4. Yeni Kinect

Microsoft yeni Kinect'in çok ileri bir teknolojiye dayandığını iddia ediyor. Cihazın algılayıcısı yenilendiğinden ve daha geniş bir alanı izlediğinden daha fazla insan konsolun karşısına geçebiliyor. Saniyenin 13 milyarda biri kadar kısa sürede kullanıcı hareketlerini algılayabilen yeni Kinect, kalp atışlarını bile tespit edebiliyor.

5. Özel içerik

EA Sports, Microsoft ile "özel bir işbirliği" yaptıklarını, Fifa 14'ün sadece Xbox One'a özel içeriğe sahip olacağını açıkladı. Ayrıca Call of Duty: Ghosts için yakında piyasaya sürülecek olan indirilebilir içerikten ilk önce sadece Xbox One kullanıcıları faydalanabilecek. Bu Xbox One'a özel içeriklerin, sıkı oyunculara cazip geleceği kesin.

6. Harika bir kontrol cihazı

Xbox One kontrol cihazına ilk baktığınızda pek değişen bir şey olmadığını fark edebilirsiniz: Cihaz biraz gözden geçirilmiş ve Xbox düğmesi yukarıya taşınmış. Xbox 360'ın zaten muhteşem olan kontrol cihazına genel olarak sadık kalınmış. Ancak yapılan ufak tefek değişiklikler zaten işe yarayan tasarımı daha da geliştirmiş.

PS4, Xbox Live ve Halo

PS4, Xbox Live ve Halo

7. PS4 ile kapışacak kadar güçlü

8 çekirdekli işlemci, 8 GB RAM, 500 GB HDD... Bu özellikler yeni nesil bir konsol için iyi bir başlangıç. Blu-ray desteğiyse eklenmesinden memnun olduğumuz bir diğer yeni özellikler. Xbox One genel olarak PS4 ile kapışacak kadar güçlü. Ancak RAM'lere gelindiğinde işler biraz değişiyor. Xbox One'da DDR3 RAM bulunuyor. PS4 ise GDDR5 RAM'e sahip. Bu da demek oluyor ki PS4 büyük işlerin altından daha kolay kalkarken Xbox One aynı anda pek çok ufak iş yapmakta iyi olacak. Bunun konsolların oyun performansı üzerinde nasıl bir etkide bulunacağını bekleyip göreceğiz.

8. Daha iyi Xbox Live

Microsoft, yeni Xbox Live hizmetinin, oyuncuların oyun içi görüntüleri kaydedip internete yüklemesini sağlayan video kayıt özelliğine sahip olacağını söylüyor. Sunucu sayısıysa 15.000'den 300.000'e çıkıyor. Bu bile başlı başına inanılmaz bir gelişme. Yeni özelliklerden biri olan Trending ise, aynen Wii U'da olduğu gibi, Xbox Live topluluğundaki arkadaşlarınız arasında nelerin popüler olduğunu bildiriyor.

9. Spielberg, Xbox için Halo dizisi hazırlıyor

Yıllardır bir Halo filmi yapılmasını bekliyoruz. Henüz filmle ilgili bir haber yok ama Steven Spielberg'in sadece Xbox sahipleri için çekilecek bir Halo dizisinin yapımcılığını yapacağını biliyoruz. Halo ve Spielberg hayranları için bu kadarını duymak bile yeterli olmuştur. Ancak yeni Halo oyunuyla ilgili bir haber yok.

10. Bu daha başlangıç

Microsoft, sadece bir kontrol cihazı göstermekle yetinmiş olan Sony'den daha kapsamlı bir tanıtım yapmış olabilir ama bu konsolla ilgili her şeyin açıklandığı anlamına gelmiyor. E3 fuarında çok daha detaylı bir etkinlik düzenleneceğini sanıyoruz. Çünkü PS4 tüm ihtişamıyla orada ortaya çıkacağından Microsoft'un tüm kozlarını şimdiden harcamayacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları