Xbox One - PS4 Savasında İşler Tersine Döndü!

Piyasaya sunuldukları 2013 yılından beri hep Xbox One'ın önünde yer alan PlayStation 4, Xbox One S ile birlikte zor günler yaşamaya başladı...

Büyük savaşta işler tersine döndü!

Sony'nin PlayStation 4'ünün, konsolların piyasaya sürüldüğü 2013 yılından bu yana en yakın rakibi Xbox One'dan büyük bir miktarda daha fazla sattığı bilgisi bir sır değil. Ancak görünene göre Xbox One S'in yakın zamandaki sunumu ile beraber giderek daha fazla kişi bir Microsoft'un konsolunu almaya başladı .

ABD'de Xbox One - her iki sürümü dahil olmak üzere - geçtiğimiz üç ay boyunca en fazla satan konsol olmayı başardı. Birleşik Krallık'ta ise Microsoft satışları, geçtiğimiz ay içerisinde listenin üst sırasında yer alarak PS4 ile arasındaki farkı artırmaya başladı.

Eylül ayında Xbox One/One S, PlayStation 4'ten yaklaşık olarak 1.500 daha fazla ünite sattı. Ekim ayında bu açıklık fark, 25.000 üniteye yükseldi. Geçtiğimiz ay Birleşik Krallık'ta satılan 99.496 konsoldan yüzde 56'sına Microsoft sahip iken, yüzde 42'sine PS4 sahipti ve yüzde 2'lik bir kısım da Wii U'dan oluşmaktaydı.

Artan satışların bir kısmı yeni Xbox One S'in, FIFA 17 paketlerinden kaynaklandığı açık. Futbol oyunu Birleşik Krallık'ın en popüler oyunlarından biri.

Ancak önemli tatil dönemine girerken Mcirosoft'un satış liderliğini korumayı başarıp başarmayacağı belli değil. Sony'nin PlayStation 4 Pro'yu sunması ve bu konsolun Xbox One S satışlarını etkilemesi büyük bir ihtimal. Microsoft ise bu konsolun etkisini sunacağı bedava oyun paketleri ile azaltmayı planlamakta...

Okuyucu Yorumları