Xbox One X Artık Gerçek! İşte Özellikleri...

Microsoft, bir sonraki oyun canavarı Xbox One X'i tamamen ortaya çıkardı! İşte yeni konsol ve özellikleri...

Xbox One X artık gerçek!

Project Scorpio ile bir süredir bizi meraklandıran Microsoft, E3 2017'de gizemli cihazın adını açıkladı: Xbox One X. Yeni oyun konsolu, Microsoft'un gelmiş geçmiş en güçlü oyun makinesi olmasının yanında, küçük boyutuyla da dikkat çekiyor.

Xbox One X Artık Gerçek! İşte Özellikleri...

7 Kasım'da piyasaya sürülecek olan yeni Xbox One X, 6 teraflop GPU gücüne sahip ve 12GB GDDR5 RAM'le geliyor. Makine, 8 milyondan fazla pikseli ekrana iletebilirken Xbox One S'te olduğu gibi HDR grafikleri ve geniş bir renk gamını destekliyor. Konsolun şimdilik sadece 1TB depolama alanına sahip siyah renkli bir sürümü olacak. Cihaz, bir UHD Blu-ray oynatıcısına da sahip. Tasarım konusunda Xbox One S'in ince stilini örnek alan One X, tüm Xbox One oyunlarını ve Xbox One'ın desteklediği Xbox 360 oyunlarını destekleyecek.

Piyasadaki oyunlar Xbox One X'in ek gücünden faydalanacak ve daha hızlı yüklenecek, daha iyi filtreleme sunacak ve hatta daha eski oyunlarda super sampling'e, yani 4K'da işleyip çözünürlüğü düşürmeye izin verecek. Sıvı soğutmalı cihaz, aşırı ısınmayacağı için "kırmızı ölüm halkası" sorunlarını yaşamayacak.

Xbox One X'in fiyatı, 499 ABD doları olarak açıklandı.

Okuyucu Yorumları