Xbox One'a "değiştirilebilir donanımlar"

Microsoft'un yeni planı, Xbox One'ı, sürekli güçlenen PC'lerle yarışır hale getirebilir!

Xbox için donanım sürprizi!

Konsollar, değiştirilemeyen donanımları ile oyun dünyasında sabit bir noktaya sahip. Ancak bu durum, Xbox One ile beraber değişebilir. Microsoft'un Xbox lideri Phil Spencer'ın verdiği ipuçlarına göre ev oyun konsolu için "donanım yenilikleri" gelebilir. Spencer, konuşmasını yaparken Xbox One'un pek çok güncellemeye sahip olduğu ve kullanıcıların birkaç yılda bir "sıradaki Xbox'ı" almak zorunda olmadıkları bir gelecek düşlediğini söyledi.

Ayrıca Xbox liderinin söylediğine göre Microsoft, Windows 10 ve Xbox One için oyun geliştirme çabalarını tek bir çatı altında toplayarak "Universal Windows Platform" olarak adlandırmayı planlamakta. Bu çabaların ilki, yeni duyurulan Forza 6 sürümü Apex'i içeriyor ve bu oyunla, PC oyuncularının artık Xbox'a özel sürüş simülasyonunu denemeleri mümkün olacak.

Ancak iki platform arasında görsel bir eşlik kurabilmek için, Spencer'ın da açıkladığı üzere konsolların PC'ler ile ayak uydurabilecek bir şekilde güncellenebilmeleri gerekiyor. Bu durum da konsolların nesil sıralamasının ortadan kaldırılmasına ihtiyaç duyabilir: "Konsollar, neslin başında donanım ve yazılım platformlarını bir araya kilitliyorlar. Daha sonra, diğer ekosistemler daha iyi, daha hızlı ve daha güçlü olurken, yedi yıl gibi bir süre bu nesli kullanıyorsunuz. Ve daha sonra da bir sonraki büyük özellik adımını bekliyorsunuz."

Xbox lideri, konsol alanında daha önceye göre çok daha fazla donanım yeniliğini göreceğimizi söylemekte. İleri ve geri uyumluluğa sahip yeni donanım kapasitesi sunmayı planladıklarını söyleyen Spencer, Universal Windows Platform'unun üzerinde evrensel Windows uygulamalarının çalışması sayesinde de donanım üzerine yoğunlaşabileceklerini düşünüyor.

Eğer Xbox'ın geleceği Phil Spencer'ın düşündüğü gibi şekillenirse, Microsoft'tan oldukça ilginç ve daha önce gerçekleşmemiş bir hareket ile karşılaşmış olacağız. Bu tarz bir değişiklik, konsol nesilleri döngüsünü ortadan kaldırarak, seçenekli donanım güncellemeleri sunar bir hale getirebilir.

Okuyucu Yorumları