Xbox One'a Windows 10 dopingi

Xbox One kullanıcıları, çok yakında Windows 10 uygulamalarını konsollarında çalıştırabilecek!

Xbox One'a Windows 10 dopingi

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz Kasım ayında, oyun konsoluna Windows 10 üzerinde temellenen 'New Xbox One Experience' adlı önemli bir güncellemeyi kullanıma sunmuştu. Firma o tarihten beri de Xbox One ve Windows işletim sisteminin en yeni sürümü arasındaki boşlukları her anlamda kapatmak için büyük bir çaba gösteriyor.

Xbox One kullanıcılarının bir süredir beklediği bir diğer önemli özellik ise oyun konsoluna Microsoft'un yeni Evrensel Windows Platformu (UWP) üzerinde temellenen uygulamalar için verilecek destek. Bir süredir Evrensel uygulamaları Xbox One platformuna da taşımayı planladığını söyleyen firma nihayet bu doğrultuda bir adım atıyor.

Microsoft yetkilisi Jason Ronald konuyla ilgili yaptığı açıklamada Xbox One'ın Windows 10 için tasarlanmış Evrensel uygulamaları bu yazın sonlarına doğru alabileceğini açıkladı. Ronald ayrıca bir süredir söylentileri dolaşan diğer bir konuya daha açıklık getirdi. Buna göre yakında halihazırda mevcut olan birleşik Windows Store içerisinde bağımsız bir Xbox Store göreceğiz.

Microsoft'un bu yenilikleriyle ilgili daha detaylı bilgileri ise bu ay gerçekleştireceği Build 2016'da öğreneceğimizi tahmin ediyoruz.

Okuyucu Yorumları