Xbox Series X ve S’te Windows 98 oyunlarının çalışacağı hiç aklınıza gelir miydi?

Xbox Series X ve Series S’te Windows 98 oyunlarını çalıştırmak mümkünmüş. Peki ama bu nasıl oluyor?

Xbox Series X’te Windows 98 oyunlarını çalıştırdılar

Xbox Series X ve S oyun konsollarında modern oyunlar oynamaktan daha havalı olan bir şey varsa, bu da kuşkusuz retro oyunları oynamaktır. Şimdilerde kullanıma açılan yeni PlayStation Plus abonelik servisinde PlayStation 5’te PlayStation 1 ve PlayStation 2 oyunlarını oynamak mümkün hale gelebiliyorken, Xbox Series X ve S tarafında maalesef resmi olarak böyle bir yöntem mevcut değil. Bunun elbette bir yolu var ve bunu keşfeden de Digital Foundry olmuş. Ancak bir farkla...

Digital Foundry, yaptığı bir çalışma neticesinde Xbox Series X ve S oyun konsollarında eski konsol oyunlarını değil, daha da iyisi Windows 98 oyunlarını oynatmanın kapısını açmış. Böylece dönemin en popüler, şimdilerde ise retro olarak anılan oyunlar, Microsoft’un en yeni oyun konsollarında oynanabiliyor.

Eğer siz de Turok, RollerCoaster Tycoon ve Command & Conquer: Tiberian Sun gibi dönemin popüler oyunlarını konsolunuzda oynamak istiyorsanız yapmanız gereken birkaç işlem var. İlk olarak Xbox’ınızda RetroArch’ı çalıştırmanız gerekiyor. Bunu, 19 dolara mal olacak Geliştirici Modunu etkinleştirdikten sonra yapabiliyorsunuz. Xbox’ınızda RetroArch’ı kurduktan sonra DOSBox Pure çekirdeğini etkinleştirebilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağı aşağıdaki videoda anlatılıyor.

Tüm bu işlemlerin ardından ise Windows 98’de çalışan tüm oyunlar hem Xbox Series X hem Xbox Series S oyun konsolunda çalışır hale geliyor. Elbette biraz meşakkatli bir yol, ancak yapılabilir olması fanları bir hayli heyecanlandıracaktır.