Xbox ve PlayStation Arasında Oyun Gerçek Oldu

Epic Games'in geliştirdiği bu oyun, iki konsol arasında oyuncuları bağlamayı başardı!

Xbox ve PS arası oyun gerçek oldu!

Unreal Tournament ve Gears of War gibi ünlü serilerin geliştiricisi Epic Games, yeni co-op hayatta kalma oyunu olan Fortnite'ı Playstation 4 ve Xbox One oyuncuları arasında çapraz bağlantı kurarak iki platformu buluşturmayı başardı.

Oyuncular, Reddit'te paylaştıkları ekran görüntülerinde, oyunun Playstation 4 sürümü içinde Xbox One oyuncuları ile karşılaşmalarını paylaştılar. Görüntünün gerçekliğinden şüphe eden Reddit kullanıcıları, kontrol ettiklerinde ekran görüntüsünde görünen Xbox oyuncusunun gerçek olduğunu fark etti.

Daha önce Rocket League'de konsollar arası çarpraz oyun ile karşılaşmıştık. Xbox One, PC ve Nintendo Switch arasında online oyunu mümkün kılan Rocket League, maalesef Sony ile anlaşamamıştı. Ancak Sony, Fortnite'ın ardından Rocket League için de çapraz konsol bağlantısını destekleyeceğini açıkladı.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, bu yıl gerçekleşen Gamerscom'da şu açıklamayı yapmıştı:

"Konsollar arasındaki ortak hedefler ve anlaşmalar Game of Thrones'a benziyor. Arkadaş çevrenizde mutlaka Playstation, Xbox ve PC kullanıcıları vardır, ve bu platformların birlikte oyun oynayabilmesi herkesin yararına olacaktır."

Okuyucu Yorumları