Xbox'ın özel oyunu Sea of Thieves, PlayStation 5 ve Switch'e mi geliyor?

Xbox platformuna özel bir oyun olarak 6 yıl önce piyasaya sürülen Sea of Thieves, büyük bir sürprize imza atarak PlayStation 5 ve Switch'e gelebilir.

Xbox'ın özel oyunu, PlayStation 5 ve Switch'e mi geliyor?

Platforma özel oyunlar konusunda Microsoft’un Sony ve Nintendo gibi rakipleriyle mücadele etmekte zorlandığı kabul edilen bir gerçek. Yine de, Microsoft’un kütüphanesinde Rare’in korsan merkezli aksiyon-macera oyunu Sea of Thieves de dahil olmak üzere birçok etkileyici oyun bulunuyor.

Oyun, Xbox One ve PC’de ilk olarak sunulmasından altı yıl sonra, kendini oyuna adamış bir topluluk ve geliştiricinin düzenli güncellemeleriyle halen gücünü koruyor. Sea of Thieves, Microsoft’un özel oyun seçenekleri arasında en önemlilerden biri olmasına rağmen, son raporlara göre bir sonraki büyük adım PlayStation 5 ve Switch’e yayılmak olabilir.

Oyun gazetecisi Stephen Totilo, en son Game File haber bülteninde Microsoft’un Sea of Thieves’in PlayStation’da satışa sunulmasını “incelediğini” iddia eden bir kaynaktan alıntı yapıyor. Kendisinin belirttiği gibi böyle bir durumda Sea of Thieves, bir Sony konsoluna taşınan ilk büyük Xbox’a özel oyun olacak.

Ayrıca Totilo, önemli bir Xbox oyununun çok platformlu bir oyuna dönüşeceğine dair söylentilerin, NateDrake’in Cuma günü yayınlanan podcast’i sırasında Microsoft’un rakip platformlara kendi oyunlarını genişletmeye çalıştığını ve “en az bir oyunu” bildiğini iddia etmesiyle yayılmaya başladığına dikkat çekiyor. Totilo, “Bahsettiğim oyun büyük beğeni topladı. Hayranlar onu sevdi, yayınlandığı yıl GOTY konuşmalarında yer aldı” dedi ve ekledi: “Duyuru geldiğinde büyük bir heyecanla karşılanacağını düşünüyorum, çünkü bu kaliteli bir oyun.”

Giant Bomb’dan Jeff Grubb, Pazartesi günü Game Mess Mornings podcast’inde kendi haberlerini verirken bu raporu doğrular gibi görünüyordu. Grubb, Ori and the Blind Forest ve Ori and the Will of the Wisps’in Switch’te yayınlanmasının bir emsal oluşturduğunu ve Sea of Thieves’in PlayStation’ın yanı sıra Switch’e taşınmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Xbox’ın donanım satışlarıyla Sony veya Nintendo kadar fazla ilgilenmediği açık bir şekilde görülebiliyor. Xbox Series X’iniz olmasa bile, sahip olduğunuz cihazların yarısında bulut aracılığıyla Xbox oyunlarını oynayabilirsiniz. Başka bir deyişle özel oyunun diğer platformlara yayılması, Xbox’ın zaten bu yönde atmakta olduğu adımlara eklenen bir yenisi olacaktır.

Yine de, şimdilik bunun sadece bir söylenti olduğunu ve Microsoft’un, Sea of Thieves'in yeni platformlarda piyasaya sürülmesiyle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadığını belirtmekte fayda var.