Xiaomi FlipBuds Pro İnceleme

Kablosuz kulaklıklarda üst çıtada Apple AirPods Pro ya da Samsung Galaxy Buds Pro’ya alternatif arıyorsanız Xiaomi’nin yeni FlipBuds Pro modeli iyi bir seçenek olabilir.

CHIP Online Notu 83
  • Şık tasarım
  • Ses performansı
  • Pil ömrü, hızlı şarj
  • Kolay eşleşme
  • Gürültü engelleme
  • iOS desteği yok
  • Kulaklıklar kaygan yapıda

Xiaomi, kısa bir süre önce yeni gürültü engelleme özelliğine sahip TWS kulaklıkları olan FlipBuds Pro’yu piyasaya sunmuştu. Bu model, şirketin geçen yılın ürünü Air 2 Pro üzerine bir güncelleme olarak geliyor ve gerek tasarım gerek özellik bakımından yenilikler içeriyor. Az sonra daha detaylı şekilde bunlara bakacağız, ancak sizleri incelemenin sonuna kadar bekletmeden baştan fiyatını da söyleyelim: FlipBuds Pro şu an 1899 TL fiyatla bulunabiliyor ki sahip olduğu özellikler ve sunduğu performansa baktığımızda gayet dengeli bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi FlipBuds Pro’nun tasarımından bahsedersek, dizayn olarak AirPods modellerini andırdığını söyleyebiliriz. Ancak Xiaomi, bu tasarım çizgisinin, Xiaomi’nin yeni logo tasarım konseptiyle uyumlu olduğu için tercih edildiğini söylüyor. Bunu, kutu tasarımıyla andırdığını pekala söyleyebiliriz.

Parlak malzemeyle işlenen kapak tasarımı ve kulaklıklar güzel görünüyor. Bu arada FlipBuds Pro’nun silikon uçlu bir model olduğunu söyleyelim. Yani açık tasarımlı kulaklıklar arayanlar bu modeli sevmeyebilir, fakat silikon başlıklı kulaklıkları tercih edenlerin bir hayli hoşlanacağı bir model olmuş. Kulaklıklar kulakta sağlam duruyor, herhangi bir şekilde rahatsızlık vermiyor.

FlipBuds Pro’yu telefonunuza Mi Buds M8 uygulaması yoluyla bağlayabiliyor ve bu uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Eşleştirmek için kutunun altındaki minik tuşa birkaç saniye basılı tuttuğunuzda Bluetooth modu açılıyor ve böylece uygulama içinde kulaklık görünür oluyor. Bağlantıdan sonra da çeşitli kontrolleri uygulama üzerinden halledebiliyorsunuz.

Sağ ve sol kulaklık üzerinde dokunmatik kontroller mevcut. Böylece dokunarak ve basılı tutarak şarkılar arasında dolaşabiliyor, gürültü kontrolü gibi fonksiyonları çalıştırabiliyorsunuz. Bu arada uygulamada bir de kulaklık uyum testi bulunuyor. Kulaklığın kurulumunu yaparken buna bakmanızı tavsiye ediyoruz.

FlipBuds Pro, başta da söylediğimiz gibi gürültü engelleme özelliğine sahip bir model. Gürültü Engelleme modu ve şeffaflık modu arasında geçiş yapabildiğiniz gibi 4 farklı gürültü engelleme modu da yer alıyor. Ofis, günlük kullanım, uçak ve rüzgar sesi gibi farklı düzeylerde gürültü engelleme modları sunan kulaklık her modda iyi iş çıkartıyor. Ancak mesela rüzgar gürültüsünü azaltmak için iyileştirilmiş olsa da, etkisinin nispeten zayıf olduğunu söyleyebiliriz. İncelemede karşılaştırdığımız Galaxy Buds Pro bu noktada daha iyi bir performans sergilemeyi başarıyor doğrusu, fakat arada çok da belirgin fark yok.

Ses performansına geldiğimizde, FlipBuds Pro’nun selef modele göre aptX Adaptive ile güncellenmesinin ses kalitesinde etkili olduğunu söyleyerek başlayabiliriz. Kulaklığın akort stili ağır bastan yana olurken, vokaller daha düşük sese sahip. Bu nedenle Rock ve senfonik müzik dinlemek için uygun bir seçim olabilir diye düşünüyoruz. Kulaklıkta kullanılan 11mm’lik sürücüler gayet iyi iş çıkartıyor, sesler dolgun görünüyor ve tizler daha iyi ortaya çıkıyor.

Müzik ve video içeriği oynatmanın yanı sıra FlipBuds Pro ile aramalar da yaptık. Test sırasında her kulaklıkta bulunan 3 mikrofonun çok iyi bir performans sergilediğini gördük. Mikrofonlar ses iletiminin yanı sıra ortam gürültüsünü de büyük ölçüde azaltmayı başarıyor. Yani telefon görüşmelerinde de tatmin edici bir model olduğunu söyleyebiliriz.

FlipBuds Pro’nun pil ömrü ise kutusuyla beraber 28 saate kadar. Elbette burada ANC açık ve kapalı şekilde kullanımlarda farklılık görebiliyoruz. Gürültü engelleme açık kullandığınızda 22 saate kadar performans elde edebiliyorsunuz. Sadece kulaklıklar ise ANC açıkken 5 saate, kapalıyken ise 7 saate kadar pil ömrü sunuyor. Şarj konusu da oldukça pratik. 5 dakikalık hızlı şarj ile 2 saate kadar müzik dinletisi sunabilen FlipBuds Pro, kulaklıkları kutuda 35 dakika kadar beklettiğinizde tam kapasite şarj olabiliyor. Bu arada kulaklığın kutusu kablosuz şarja da uygun. Yani bir Qi kablosuz şarj standı varsa elinizde, bu şekilde de şarj edebiliyorsunuz.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirecek olursak FlipBuds Pro’nun gürültü engelleme özelliğine sahip iyi bir model olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Mi Air 2 Pro’nun üzerine iyi bir güncelleme olmuş, tasarımı yenilenmiş ve özellik olarak çeşitlilik sağlanmış. Ses performansı olarak da gayet tatmin edici bir model. Android tarafı için iyi bir Apple AirPods alternatifi olduğunu söylemek gayet mümkün. Fiyatı da dediğimiz gibi 1899 TL.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xiaomi FlipBuds Pro
Ürün Markası Xiaomi
CHIP Online Notu
83
Sürücü 11mm dinamik sürücü
Bağlantı Bluetooth 5.2, USB-C
Müzik Çalma Süresi 28 saate kadar
Ağırlık  60 gr.