Xiaomi Güneş Gözlüğü Üretiyor

Xiaomi'ye ait kitle fonlaması platformunda ilginç bir ürün dikkatleri üzerine çekti.

Xiaomi gözlük de satıyor!

Xiaomi, Hindistan'da hizmet veren bir crowdfunding (kitle fonlaması) usulü ile çalışan platforma sahip. Mi Crowdfunding Platform (Mi Kitle Fonlaması Platformu), katılımcılardan aldığı fonlamalar ile Xiaomi'den gelen ürünleri hayata geçirebiliyor.

Xiaomi Crowdfunding Platform'da görülen yeni Xiaomi ürünğ ise ilgi çekici türden. Ürün yelpazesinin genişliği ile tanınan Çinli devin üreteceği yeni ürün bir değil bir güneş gözlüğü modeli.

Düşünülenin aksine bunlar akıllı gözlükler değil ancak Xiaomi'ye göre Mi Polarized Wayfarer ve Mi Polarized Aviators, Çinli teknoloji devi tarafından üretilecek ilk ürünler olacak ve 400nm'ye kadar olan dalga boylarındaki UVA, UVB ve UVC ışınlarına karşı %100 koruma sağlayacak. Ürünün açıklama sayfasında gözlük camlarının çizilmeye karşı dayanıklı olduğu ve göz kamaşmasını tümüyle engelleyerek kullanıcısına alışıldıktan daha konstrastlı bir görüntü sunacağı da belirtiliyor. Göz yorgunluğunu azalttığı öne sürülen gözlük camları, O6 katmanlı lenslerle koruma altında olacak.

Polarized Wayfarer modeli, esnek TR90 çerçeve ile gelecek ve mavi ile gri renk seçeneklerine sahip olacak. Polarized Aviators ise 304H metal çerçeveye sahip ve aynı renk seçeneklerine sahip. Polarized Wayfarer, 699 Rupee'den alıcı bulurken Polarized Aviators ise 899 Ruppe fiyat etiketi ile satışa sunulacak. İki model de 1 Ocak 2019'dan itibaren sahiplerine ulaşacak ve kitle fonlaması ile gözlüklere sahip olabilmek için 22 Aralık tarihine kadar sınırlı sayıda gözlüklerden birini satın almanız gerekiyor. Wayfarer modelinden 800 adet üretilirken, Aviator için üretim sayısı 1200 adetle sınırlı olacak.

Mi Kitle Fonlaması Platformu, bu yılın Nisan ayında açıldı ve şimdiye kadar Mi Selfie Çubuğu ve Mi Bluetooth Ses Kaydedicisi gibi ilginç ürünleri hayata geçirdi. Xiaomi, kitle fonlaması ile üretimini yapabildiği ürünleri fonlayıcı müşterilere yollarken, üretimini tamamlayamadığı ürünler için ise para iadesini garantiliyor.

Okuyucu Yorumları