Xiaomi yeni telefonunun tanıtımını duyurdu

Xiaomi, yeni telefonu Mi 9'u 20 Şubat tarihinde tanıtacak!

Xiaomi Mi 9 için tarih belli oldu!

Xiaomi, sosyal medya aracılığı ile yaptığı duyuruda sıradaki üst seviye telefonu Mi 9'un yayımına hazırlandığını bildirdi. Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun, firma içindeki kod adı "Battle Angel" (Savaş Meleği) olan yeni telefonu 20 Şubat tarihinde tanıtacak ancak bunun dışında telefon sadece "süper güçlü" ve şu ana kadar "en iyi görünen" Xiaomi telefonu olarak tanımlandı.

Lei Jun'un verdiği detaylar az olsa da, Kasım ayında cihazın sahip olabileceği donanımlar hakkında bir miktar fikir elde edilmişti. Yeni Mi 9'un ana kamerası 48 megapiksel kalitesinde fotoğraf çekebilen üç kameralı düzen ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca cihazın, sorunsuz bir deneyim sunacak olan 6/8 GB RAM ve ekran üzerinde parmak izi okuyucu ile sunulacağı düşünülüyor.

İşlemci konusunda ise daha önceki sızıntılar, Mi 9'un 7nm üzerine kurulu Snapdragon 855'e sahip olacağını ve yeni 5G mobil ağlara desteğin yanı sıra daha iyi hız ve daha uzun batarya ömrü sunacağı bekleniyor.

Etkinlik, Samsung'un Samsung UNPACKED etkinliği ile aynı günde olacak ama Samsung'un etkinliği San Francisco'da yer alacakken, Xiaomi'nin etkinliği Çin'de yer alacak ve aradaki 16 saat farkı sebebiyle etkinliklerin muhtemelen çakışmayacağı tahmin edilebilir.

Mi 9'un etkileyici özelliklerine rağmen yaklaşık 440$ fiyatı ile satışa sunulması bekleniyor ve bu da rakiplerine göre oldukça mütevazı bir fiyat olarak görülebilir...

Okuyucu Yorumları