Xiaomi'nin Scooter'ı Çok Fena Hack'lendi

Xiaomi'nin hack'lenerek uzaktan kontrol edilebilir hale gelen elektrikli scooter'ı, endişeye neden olacak gibi görünüyor!

Xiaomi'nin Scooter'ı hack'lendi!

Elektrikli scooter'ların güvenlik endişelerinin arasına bir yenisi daha eklendi. Araştırmacılar, Xiaomi M365 scooter'daki bir bug'ı kullanarak cihazı uzaktan kontrol etmeyi başardılar.

Zimperium'dan araştırmacılar, scooter'ı uzaktan kontrol ederek onu hızlandırmayı ve yavaşlatmayı başardı. Sorun, araç ile sürücünün telefonu arasında iletişim kurmaya yarayan Bluetooth modülünde bulunuyor. Araştırmacılar, herhangi bir parola girmeden veya oturum açmadan cihaza bağlanabiliyorlar. Bağlantı kurulduktan sonra scooter'ı telefondan kontrol etmek, sürücü hangi durumda olursa olsun scooter'ı hızlandırıp yavaşlatmak mümkün oluyor. Bu şekilde scooter'ın üzerindeki kişiyi tehlikeye sokmak mümkün. Araştırmacılar, scooter'a zararlı yüklemenin de mümkün olduğunu fark ettiler.

Xiaomi, yaptığı açıklamada sorunu ortadan kaldıracak bir "over-the-air" güncellemesi yayınlayacağını söyledi. Güncelleme gelene kadar M365 sahiplerinin içi rahat olmayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları