XP görünümlü Kızıl Yıldız işletim sistemi...

15 dakikada kuruluyor, Windows XP'ye benziyor ve adı da Kızıl Yıldız: İşte ilginç işletim sistemi...

XP görünümlü Kızıl Yıldız OS!

Dünyanın en içine kapanık ülkelerinden birisi olan Kuzey Kore, bu sefer nükleer kriz dışında gündeme geldi.

Güney Kore Windows dışında işletim sistemi, Internet Explorer dışında tarayıcı kullanmazken, Kuzey Kore tam tersi yöne gidiyor.

Kuzey Kore'de öğrenim gören 2 Rus öğrenciden biri olan Mikhail, Pyongyang'dan 5 dolar değerinde bir işletim sistemi satın aldı.

Daha sonra Rus elçiliğinin internet bağlantısı aracılığıyla, bu satın aldığı yeni işletim sisteminin kurulumunu yaptı ve incelemesini bütün dünya ile paylaştı.

Linux tabanlı ama açık kaynak mı belli değil

Linux tabanlı ama açık kaynak mı belli değil
İşte o CD'nin fotoğrafı

Adı Kızıl Yıldız ve Linux tabanlı, Windows XP görünümlü yeni bir işletim sistemi.

Kuzey Kore'nin kendi geliştirdiği bu işletim sistemi tek bir dil destekliyor: Korece. Ayrıca işletim sisteminde Kuzey Kore ideolojisine uygun bir takvim kullanılıyor. 2010 Yılının bu takvimdeki karşılığı yıl 99 oluyor.

15 Dakikada kurulan işletim sisteminde, Mozilla Firefox'un bir sürümü olan Kızıl Yıldız internet tarayıcı yer alıyor. Ekran görüntülerinde Firefox da görünüyor. Bu sayede ülkenin kendi kapalı interneti olan Benim Ülkem BBS'e bağlanılabiliyor.

Kendi içinde Word benzeri kelime işlemci, e-posta istemcisi, anti-virüs, multimedya oynatıcılar ve birkaç tane de oyun yer alıyor.

Detaylı ekran görüntülerini galerimizde bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları