Xperia Z cepler için yolun sonu mu?

Sony'nin uzun zamandır büyük ses getiren Xperia Z serisi telefonları için yolun sonu göründü!

Xperia Z cepler öldü mü?

Sony, yeni telefonlarını MWC 2016'da "Xperia X" adlı altında tanıtarak çoğumuzu şaşırtmıştı. Xperia X Performance dahil olmak üzere Sony'nin üç yeni cihazı da orta seviye telefonlardı. Xperia Z6'yı bekleyenler için Z serisinin öldüğü haberi ise Sony'den geldi.

Z6'yla ilgili bir soruya cevap veren Sony'nin resmi Almanya Facebook sayfası, yeni Xperia Z telefonları üretmeyeceklerini söyledi ve "Z6 diye bir telefon olmayacak" dedi. Böylece Xperia Z serisinin yerini X serisinin alacağı anlaşılmış oldu. Sony, şöyle devam etti: "Değiştirilmiş konseptli yeni X serisi, kullanıcıların ihtiyaçlarını eskisinden daha çok karşılamaktadır." Firmanın "değiştirilmiş konsept" ile neyi kastettiği ise tam olarak anlaşılmadı.

Xperia X Performance, Snapdragon 820 işlemci, 23MP arka, 13 MP ön kamera, parmak izi tarayıcısı gibi amiral gemisi özelliklerine sahip olsa da, 1080p ekran, 2700mAh pil ve 3GB RAM gibi özellikleriyle diğer yeni amiral gemilerinin gerisinde kalıyor.

Xperia Z5 geçen senenin Eylül ayında çıktığından, Z5'in yerini alacak yeni bir amiral gemisini görmemiz biraz zaman alabilir. Yeni amiral gemisinin Xperia X altında hangi bir isme sahip olacağı ise merak konusu.

Okuyucu Yorumları