X'te mavi onay işaretini gizleme devri kapanmak üzere

Elon Musk'tan çok tartışılacak bir yeni karar daha: X, artık kullanıcıların mavi doğrulama işaretlerini gizlemelerine izin vermeyeceğini duyurdu.

X'te mavi onay işaretini gizleme devri kapanmak üzere

Elon Musk, herkesi şaşırtan garip kararlarına bir yenisini daha ekledi: X, artık X Premium'a ödeme yapan kullanıcıların mavi doğrulama işaretlerini gizlemelerine izin vermeyecek.

Sosyal medya devi, Perşembe günü itibariyle kullanıcılara X Premium’un onay işaretini gizleme özelliğinin yakında kullanımdan kaldırılacağını bildirmeye başladı.

Bu değişiklik, X’in Premium abonelik için ödeme yapan ve en az 2.500 takipçisi olan “nüfuzlu” kullanıcıların hesaplarına beklenmedik bir şekilde mavi doğrulama işaretleri eklemeye başlamasından kısa bir süre sonra geldi.

Elon Musk, bunun bir ayrıcalık olduğunu öne sürerken, önceden doğrulanmış kullanıcılar da dahil olmak üzere onu eleştirenlerden bazıları, onların gerçekten bir abonelik için ödeme yaptıklarını öneren ve takipçilerine yanlış bilgi verebilecek mavi işaretlerden pek de memnun değildi. Ve şimdi bu işaretin gizlenemeyecek olması, yeni bir tartışma daha başlatacak gibi görünüyor.