Yapay zeka, 2024 Paris Olimpiyatları'na da damgasını vuracak

2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın resmi yapay zeka platformu ortağı Intel, etkinliği daha verimli hale getirmek için birçok yapay zeka destekli hizmet ve araç kullanacağını duyurdu.

Yapay zeka, 2024 Paris Olimpiyatları'na da damgasını vuracak

Bu yaz Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın resmi yapay zeka platformu ortağı olan Intel, etkinliğin şimdiye kadar düzenlenen en teknolojik etkinlik olması için kolları sıvadı. Bu kapsamda şirket, etkinliği daha verimli hale getirmek için birçok yeni yapay zeka destekli hizmet ve araç kullanacağını açıkladı.

Sosyal medya denetiminden sporcu eğitimine ve yayıncılığa kadar çeşitli alanlarda kullanılacak olan yapay zeka, 26 Temmuz'da başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir rol oynayacak. Londra'da düzenlenen Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yapay Zeka Gündemi etkinliğinde konuşan IOC Başkanı Thomas Bach, bu etkinliğin büyük bir spor etkinliğinde yapay zekanın kullanımına yönelik genel bir stratejinin oluşturulduğu ilk etkinlik olacağını belirtti.

Oyunları daha ilgi çekici hale getirmek için organizatörlerle birlikte çalışan Intel, Paris'teki birçok olimpiyat mekanında taraftarların performanslarının hangi olimpiyat sporcusuyla eşleştiğini görebilecekleri yeni bir spor deneyimi üzerinde çalışıyor.

Şirket ayrıca arşiv videolarını Olimpiyat Müzesi'nde her yaştan hayranın erişebileceği 3D dijital eserlere dönüştürerek Olimpiyat Oyunları mirasının korunması ve sürdürülmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Intel'in Emergent AI Laboratuvarı tarafından geliştirilen bir çözümle, videolar nöral nesne klonlama kullanılarak dönüştürülecek ve uygulamalı bir deneyim yaşatacak.

Ayrıca Intel donanımları, IOC'nin yayın çalışmalarına destek olmada önemli bir rol oynayacak. Bu kapsamda Xeon destekli yayın sunucuları, canlı TV sinyalini milisaniyeler içinde 8K/60FPS/HDR olarak kodlayacak ve sıkıştıracak. Bu yayın daha sonra saniyeler içinde tüm dünyaya gönderilebilecek ve canlı yayın yapılmasına olanak tanıyacak.