Yapay zeka, Google çalışanlarını işsiz bırakmaya hazırlanıyor

Yeni bir iddiaya göre arama devi Google, şirket içerisinde yapay zeka kullanımını artırarak bazı çalışanlarını işten çıkarmayı planlıyor.

Yapay zeka, Google çalışanlarını işsiz bırakmaya hazırlanıyor

"Yapay zeka insanların işlerini elinden alacak mı?" tartışmaları devam ederken The Information tarafından hazırlanan yeni bir haber, Google'ın yakında yapay zekayı bizzat kullanmaya başlayarak bazı çalışanları ile yollarını ayırabileceğini öne sürüyor.

Rapora göre, şirket çalışanlarına 30.000 kişilik reklam satış birimini yeniden yapılandıracağını söyledi. Dolayısıyla bu da birçok kişinin daha fazla işten çıkarma olacağı konusunda endişelenmesine neden oldu. Şirket, küresel ekonomik belirsizliklerin neden olduğu artan maliyetler nedeniyle bu yıl şimdiden 12.000'den fazla çalışanı işten çıkardı. Bunu takip eden aylarda Google'ın yapay zeka işi yükselişe geçti ve şu anda OpenAI ve Microsoft ile birlikte yapay zeka alanındaki liderlerden biri olmuş gibi görünüyor.

Haberde şirketin, reklam işlerini yürütmek için yapay zeka, makine öğrenimi ve otomasyonu kullanmayı düşündüğü söyleniyor. Google, GenAI'yi reklam verenler ve müşteriler için reklam deneyimine zaten dahil ediyordu, ancak bu yeni rapor, zaman kazandıran teknolojinin yakında arka uçta da kullanılabileceğini gösteriyor.

Pek çok reklam veren bu yılın başlarında güncellenen Performance Max reklam aracını kullanmaya başladı bile; bu da artık belirli reklam konularında uzmanlaşmak için daha az çalışana ihtiyaç duyulabileceği anlamına geliyor.

Rapor, geçen yıl şirketin 30.000 kişilik reklam satış biriminin 13.500'ünün Performance Max tarafından basitleştirilen veya değiştirilen projelerde çalıştığını gösteriyor. Bu durumdan kaç çalışanın etkileneceği belli değil, ancak verimliliğin bu kadar arttığı bir ortamda Google'ın müşteri sayısında bir artış olmadığı sürece bu kadar çok çalışana ihtiyaç duymayacağı açık.