Yasaklı sitelere cep telefonundan girin!

Engelli web sitelerine Android'li telefonunuzda veya iPhone'da nasıl girebilirsiniz? Açıklıyoruz!

Yasak sitelere cepten girin!

İnternet yasakları yine gündemimize oturmuş durumda. Bugün Facebook, Twitter ve YouTube'un birçok kullanıcı için ulaşılmaz hale gelmesinin ardından Facebook'a erişime yeniden izin verilmeye başlandı. Ancak Türkiye'deki çoğu internet kullanıcısı, geriye kalan iki platforma erişemiyor. Twitter ve YouTube'a ulaşmanın alternatif yolları ise elbette var.

Erişim engellerini bilgisayarınızda nasıl aşabileceğinizden bu yazımızda bahsetmiştik. Akıllı telefonunuzda ise engelleri geçmek için takip edebileceğiniz birkaç yol var.

VPN kullanın

Google Play'de ve App Store'da indirmeye sunulan ücretsiz VPN'leri kullanarak Türkiye'de erişilmeyen sitelere farklı ülkelerin IP'leri üzerinden bağlanabilir, böylece engelleri aşabilirsiniz. Ücretsiz VPN'ler arasından size önereceğimiz iki seçenek var: Tunnelbear ve Hotspot Shield.

Her iki uygulamayı da kullanmak oldukça kolay. Sonraki sayfamızdaki bağlantılar üzerinden tercih ettiğiniz uygulamayı yükleyin ve çalıştırın. VPN hizmetine bağlanmak için ekrandaki adımları izleyin, dilerseniz hangi ülke üzerinden bağlanmak istediğinizi belirtin. Bağlantı kurulduktan sonra uyarı bölgesinde bir anahtar simgesi göreceksiniz. Bu, yasaklı sitelere, hem uygulama, hem de web tarayıcısı üzerinden ulaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Devamı, sonraki sayfamızda.

İndirme bağlantıları ve DNS değiştirme yöntemi

İndirme bağlantıları ve DNS değiştirme yöntemi
Tunnelbear, aylık 500MB kotaya sahip

Tunnelbear'ı kullanmak için ücretsiz bir hesap açmanız ve eposta adresinizi onaylamanız gerekiyor. Hotspot Shield'ın ise böyle bir gereksinimi bulunmuyor.

Tunnel Bear: iPhone ve iPad için - Android için

Hotspot Shield: iPhone ve iPad için - Android için


DNS değiştirme

Telefonunuz root'lu ise, DNS Changer gibi bir uygulamadan faydalanarak DNS adreslerinizi kolayca değiştirebilirsiniz. Ancak DNS değiştirme yönteminin eskisi kadar etkili olmayabildiğini söyleyelim.

iPhone ve iPad'de DNS değiştirme

iPhone ve iPad'inizin DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki basit adımları izlemeniz yeterli.

- Ayarlar'ı açın ve Wi-Fi seçeneğinin üzerine dokunun.

- Bağlı olduğunuz ağı "i" simgesine dokunarak seçin ve açılan ekrana DNS adreslerini girin. Google'ın DNS'leri için 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 adreslerini girebilirsiniz.

- Pencereyi kapatarak yeni ayarlarınızı kaydedin ve tadını çıkarın.

Okuyucu Yorumları