Yeni açıklama, Windows 11’in Android uygulamalarına doyacağına işaret ediyor

Amazon tarafından yapılan açıklama, ilerleyen günlerde Windows 11 altında kullanılabilecek Android uygulamalarının sayısının hatırı sayılır bir şekilde artacağına işaret ediyor.

Windows 11, Android uygulamalarına doyacak

Microsoft ve Amazon'un, mobil uygulamalarını masaüstü işletim sistemine aktarmak isteyen tüm geliştiricilere kapıları açması ile beraber, Windows 11 çok daha fazla Android uygulaması almaya hazırlanıyor.

Android uygulamalarının Windows 11'de çalıştırılmasının WSA (Android için Windows Alt Sistemi) aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve uygulamaların Amazon Appstore'dan indirildiğini hatırlatalım.

Ve şimdi Amazon, geliştiricilere Windows 11'deki Appstore'un "artık genel kullanıma sunulduğunu" duyurdu. Yani, artık isteyen herkes çalışmalara başlayarak uygulamalarını Windows 11 kullanıcılarının indirmesi için sunabiliyor. Bu da, Windows 11’de kullanılabilecek Android uygulaması sayısının hatırı sayılır bir şekilde artacağı anlamına geliyor.

Amazon "Windows 11 için Amazon Appstore'da kullanıma sunulan daha birçok Android uygulamasını ve oyunu sabırsızlıkla bekliyoruz" diyor.