Yeni Apple TV hakkında her şey!

Apple'ın üç yıldır beklenen yeni nesil Apple TV'si, önemli yeniliklerle birlikte ortaya çıktı!

İşte yeni nesil Apple TV!

Üç yıllık bir bekleyişin ve yaklaşık altı aydır devam eden dedikoduların ardından Apple, yeni nesil Apple TV'yi tanıttı. Tanıtımda, dedikodu ve söylentilerin büyük kısmının gerçeğe dönüştüğüne şahit olduk.

Öncelikle, cihazın işletim sistemi baştan aşağıya yenilenmiş durumda ve bu işletim sistemine tvOS adı verilmiş. tvOS, iOS ve MacOS'un bir karışımını andırıyor. Tanıtımı yapan Eddy Cue'ye göre, şu anda işletim sistemi için uygulama geliştirenlerin sayısı 11 milyonu bulmuş durumda. Buna şaşırmamak lazım; zira tanıtımın başında Tim Cook da, TV'lerin geleceğinin uygulamalardan geçtiğine vurgu yapmıştı.

Yeni nesil Apple TV'nin kumandası dokunmatik bir yüzeye sahip; aynı zamanda harekete de duyarlı. Dokunmatik yüzey hakkında bahsedecek çok fazla şaey yok ancak harekete duyarlılık, cihaza önemli yetenekler kazandırıyor. Bu yetenekleri ise, genellikle oyunlarda hissedebiliyoruz.

Yeni Apple TV hakkında her şey!

Beats Sports adı verilen oyun, kumanda ile, kullanıcısına Wii deneyimi yaşatıyor. Kumandayı elinize alıp hareket ettikçe, karakteriniz de bu hareketi tekrarlıyor.

Tanıtımda pek çok oyun ve uygulama da sergilenmiş durumda. Bunların yanı sıra, Apple'ın kısa süre önce hayata geçirdiği Apple Music hizmeti de, Apple TV'nin önemli artılarından biri.

Yeni Apple TV'nin en önemli yeniliği ise, kuşkusuz 64 bit'lik A8 yongası. Bu yonda, bilindiği gibi iPhone 6 ve 6 Plus'ta kullanılmıştı. Yani karşımızda duran cihaz, son derece güçlü.

Bluetooth 4.0, 802.11 ac WiFi bağlantı seçenekleri sunan yeni Apple TV, 32 veya 64 GB'lık depolama seçenekleri ile satışa sunuluyor.

Yeni Apple TV hakkında her şey!

Son olarak, yeni nesil Apple TV'nin Siri desteğine de sahip olduğunu söyleyelim. Böylece cihazı sesli komutlarla yönetmek de artık mümkün.

32 GB'lik model 149 dolarlık fiyat etiketiyle raflara çıkacak. 64 GB'lık modelin fiyatı ise, 199 dolar olacak. Yeni nesil Apple TV, Ekim ayının sonunda, 80 ülkede satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları