Yeni Apple Watch modellerinde yeni sorun: "Hayalet dokunuş"

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modellerinde ortaya çıkan "hayalet dokunuş" adındaki bir hata, çok sayıda kullanıcının başını ağrıtıyor.

Yeni Apple Watch modellerinde yeni sorun: "Hayalet dokunuş"

Görünüşe göre Apple, Apple Watch 9 ve Apple Watch Ultra 2'de ekrana dokunulmadığında bile dokunulmuş gibi algılayan, 'hayalet dokunuş' isimli bir hata ile uğraşıyor.

Apple yetkili servislerine gönderilen ve MacRumors tarafından paylaşılan bir bilgilendirme mesajına göre, Apple bu sorunun farkında ve aktif olarak araştırıyor. Bu bağlamda sorun oldukça yaygın görünüyor. Notta "Bazı müşteriler Apple Watch Series 9 veya Apple Watch Ultra 2'lerinin ekranlarında hatalı dokunuşlar yaşadıklarını bildiriyor" deniyor. Bu nedenle bu durum şu anda daha eski Apple Watch sürümlerini etkiliyor gibi görünmüyor.

Mesajda, bu hayalet dokunuşların telefon aramalarını başlatabildiği ve akıllı saatin parolasının girilmesini engellediği belirtiliyor. Şu anda soruna neyin neden olduğu ya da Apple'ın ne zaman bir düzeltme yayınlayacağı belli değil. Ayrıca kaç kullanıcının bu hatayı bildirdiği de bilinmiyor.

Eğer Apple Watch 9 veya Apple Watch Ultra 2'nizde böyle bir sorun yaşıyorsanız, şu anda işe yarayacağı garanti edilen geçici bir çözüm yolu yok. Ancak Apple'ın paylaştığı mesajda, etkilenen bir saati yeniden başlatmaya zorlamanın ve yazılımını güncel tutmanın bir dereceye kadar yardımcı olabileceği söyleniyor.