Yeni BlackBerry'ler yolda

Cep telefonu devinden sızan bilgiler, BB10'un geleceğine dair önemli detaylar içeriyor...

Yeni BlackBerry'ler yolda

Merakla beklenen BlackBerry 10'un piyasaya çıkış tarihine dair yol haritası ele geçirildi. Bilindiği gibi cep telefonu devi RIM, ilk olarak akıllı cihazını bu yıl bitmeden piyasaya sürmeyi hedeflediklerini söylemişti. Ancak daha sonra bu hedef 2013 yılına ertelendi. Buna rağmen sızan haberler, yeni akıllı cihazın çıkış tarihine dair önemli bilgiler içeriyor.

BlackBerry'nin bizzat ele geçirilen yol haritasına göre Blackberry London ve Blackberry Nevada, 2013'ün ilk çeyreğinde çıkmış olacak. PlayBook'lar için düşünülen BB10 güncellemesi de onları takiben kısa süre sonra piyasaya sürülecek.

Gelen haberler yalnızca telefonlar değil, RIM'in tabletleri için de önemli detaylar içeriyor. RIM'in yol haritasına göre 4G'li BlackBerry PlayBook, diğer ismiyle Winchester 2, yine bu yıl içinde kullanıcılarla buluşacak. Winchester 2'nin varisi Blackforest kod adlı 10 inç ekranlı versiyon ise 2013'ün üçüncü çeyreğine yetiştirilecek.

Diğer yandan BlackBerryOs, yeni akıllı cihazının Amerika'dan bir iki hafta önce Avrupa'ya sürüleceğini belirtti. Tüm bu iddialara karşın BlackBerry cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil. Dolayısıyla bu yol haritasının gerçek olup olmadığını anlamak için, bir süre daha beklemek gerek.

Okuyucu Yorumları