Tamamen çerçevesiz bir iPhone hayali ne zaman gerçek olacak?

Apple, tamamen çerçevesiz bir iPhone'u ne zaman kullanıcılarına sunacak? Eğer sunarsa, bu telefon nasıl görünecek? Yeni bir tasarım, bazı cevapları veriyor.

Tamamen çerçevesiz bir iPhone hayali ne zaman gerçek olacak?

Birkaç iddia, Apple'ın yakın gelecekte iPhone'u tamamen çerçevesiz hale getirmesini bekliyor. Tasarımcı Ilya Miskov, Cupertino firmasının Dinamik Ada kesitini koruması halinde bu iPhone'un nasıl görünebileceğine dair Twitter'da basit ama muhteşem bir çalışma yayınladı.

Resimde de görebileceğiniz gibi, çerçeveler iPhone'un paslanmaz çelik çerçevesiyle birleşiyor ve fark edebileceğiniz tek kesik kamera ve TrueDepth sensörlerine ait. Eğer iddialar gerçeğe dönüşürse, yaklaşmakta olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max bu tasarıma benzer bir görüntü ile karşımıza çıkabilir.

Apple'ın nihai planı, 2025 yılına kadar öne bakan kamerayı panelin altına eklemek ve 2027 yılında çentiksiz ve çerçevesiz bir ekrana sahip olacağı için çerçevesiz bir iPhone'u tüm ihtişamıyla tanıtmak. Şu anda, Cupertino firmasının Dinamik Ada kesitini ne kadar süre daha kullanacağını, başka bir özelliğe dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini ya da küçülüp küçülmeyeceğini bilmiyoruz.

Apple çerçevesiz bir iPhone tanıttığında, muhtemelen bu teknolojiyi paneli geliştirmekten sorumlu üretici olan Samsung gibi diğer şirketlerle paylaşacak. Şu anda Samsung gibi şirketler müşterilerine çerçevesiz bir akıllı telefon hissi vermek için kavisli cam teknolojisi kullanıyor. Ancak The Elec tarafından yayınlanan bir haber, Apple'ın telefonu kazalara karşı daha az dirençli hale getirdiği için bu teknolojiyi uygulamayı reddettiğini gösteriyor.