Yeni Chrome Özelliği, Yayınlamayı Kolaylaştırıyor!

Chrome Beta'ya eklenen yeni özellik, PC'nizdeki dosyaları yayınlamanızı çok daha kolay hale getiriyor.

Chrome'a bir yeni özellik daha

Bilgisayarınızdan bir TV'ye video yayınlamak için, Chrome'da bir dosya açmanız ve Yayınla simgesini tıklamanız, sonra da yayınlayacağınız cihazı seçmeniz yeterli. Pek zor sayılmaz, değil mi? Ama Google'ın Chrome ekibi, videoları PC'nizden göndermeyi çok daha kolay hale getiriyor. François Beaufort'un söylediğine göre ekip, beta sürüme "Sekmeyi yayınla" ve "Masaüstünü yayınla"nın altına "Dosyayı yayınla" seçeneğini eklemiş durumda. Bu seçenek yardımıyla hemen dosyayı seçebilir ve yayınlayabilirsiniz.

Artık tarayıcınızda başka bir yere gitmenize gerek yok: Yayınla simgesine tıkladığınızda, dosya yayınlama seçeneğini de göreceksiniz.

Özellik, şu anda sadece Beta kanalındaki bazı şanslı kullanıcılar için açık durumda, ama bunu siz de açabilirsiniz. Chrome beta'ya sağ tıklayın, özellikleri seçin ve özelliği açmak için "--enable-features=EnableCastLocalMedia" komut satırı işaretini ekleyin. PC'nizden çok sayıda dosya yayınlıyorsanız, bu özellik videoları açmayı daha az sıkıcı hale getirebilir. Ancak tarayıcının beta özellikleriyle oynamak istemiyorsanız, özelliğin herkes için yayınlanmasını beklemeniz gerekecek.

Okuyucu Yorumları