Yeni ekran şampiyonu belli oldu: En iyi ekrana sahip telefonlar listesinin zirvesi el değiştirdi

Akıllı telefonların ekran ve kamera kalitelerini ölçen bağımsız inceleme kuruluşu DxOMark, en iyi ekranlı telefonlar listesini yeniledi. Yeni listede, lider modeller de değişti.

En iyi ekrana sahip telefonlar listesinin zirvesi el değiştirdi

Bağımsız inceleme kuruluşu DxOMark'a göre Galaxy S24 serisi, piyasadaki en iyi akıllı telefon ekranına sahip olma unvanını ele geçirdi. Samsung'un 3 yeni Galaxy S24 modeli de, Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5, iPhone 15 serisi, Google Pixel Fold, OnePlus Open, Honor Magic5 Pro gibi telefonları geride bırakmış durumda.

Temel S24 modeli, 600 - 800 dolar arası telefonları içeren Premium Sıralama kategorisinde en üst sıradaki ekrana sahip. Bu kategoriye Galaxy S24+ dahil olmadığından, Plus modeli Ultra-Premium segmentinde (800 dolardan yüksek) Galaxy S24 Ultra'dan sonra 2.sırada yer alıyor.

Kullanıcıların Canlı renk ekran modunun yeterince renkli olmaması ve AOD'nin biraz fazla loş görünmesiyle ilgili yaşadıkları bazı küçük sorunlara rağmen, Galaxy S24 serisi tarafından kullanılan bu yeni LTPO Dynamic AMOLED 2X paneller, yükseltilmiş Vision Booster ve yeni Adaptive Color Tone gibi Samsung teknolojileriyle birlikte oldukça başarılı görünüyor.


Samsung, Galaxy S24+ modelinin çözünürlüğünü QHD+'ya yükseltirken, her 3 varyant da 2600 nit parlaklığa ulaşabiliyor. Diğer yandan Galaxy S24 Ultra, Gorilla Glass Armor ekran koruması sayesinde öne çıkıyor.

Bununla birlikte, akıllı telefonların büyük çoğunluğunun aksine, Galaxy S24 Ultra'nın ekranı Mohs'un sertlik testinde 6. seviyede çizilmeye karşı dayanıklı ve bu da onu diğerlerinden ayıran önemli bir özellik.