Yeni Galaxy'lere yeni ekran!

Samsung'un Galaxy S8'inde ya da Galaxy Note 6'sında bu özelliği görmek, sürpriz olmayacak!

Yeni Galaxy'lere yeni ekran!

Teknoloji devi Samsung, halihazırda bir 4K mobil ekranı ilk defa kullanıcılara sunan (bu ünvan Sony Xperia Z5 Premium'a ait) firma olmasa da, bu alanda öncü firmalardan biri olmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde San Francisco'da gerçekleştirilen Display Week'te yeni ekranını tanıtan firma böylece yeni akıllı telefonlarından birinde bu 4K teknolojisinin yer alacağının da işaretlerini verdi. 5.5 inç boyutunda ve 2160 x 3840 piksel çözünürlüğünde olan ekranın 806 ppi gibi çarpıcı bir piksel yoğunluğu var.

Samsung'un mevcut Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge amiral gemisi modellerinde de etkili bir quad HD ekran çözünürlüğünden (1440 x 2560) yararlanılmasının ardından, bir sonraki amiral gemisi modelinin ya da sıradaki Galaxy Note'un 4K özelliğine sahip olacağını söylemek mümkün.

Telefon kullanıcıları açısından quad HD ve 4K çözünürlük arasında çok açık bir fark söz konusu olmasa da, bu durum örneğin Samsung Gear VR gibi bir sanal gerçeklik başlığını ele aldığımızda değişiyor. Samsung'un bu VR başlığının akıllı telefonlar tarafından desteklendiğini düşünürsek, bir 4K ekranın bütün bir VR içeriğini çok daha gerçekçi göstermesini sağlayacağı çok açık.

Okuyucu Yorumları