Henüz tanıtlamayan yeni Honda Civic Type R'dan, Suzuka pistinde büyüleyici bir rekor geldi

Yeni Honda Civic Type R'ı merakla bekleyenleri daha da heyecanlandıracak bir rekor: Henüz tanıtılmasa da, Yeni Honda Civic Type R, Suzuka pistinde eski rekoru alt üst ederken görüntülendi...

Yeni Honda Civic Type R göründü, yeni pist rekoru ile göz doldurdu

Honda, Japonya'daki Suzuka pisti üzerinde tur atarken çekilmiş fotoğraflar ve video yayınlayarak on birinci nesil Civic Type R hakkında bilgi sızdırmaya devam ediyor. Ancak belki de daha önemlisi, kamufle edilmiş prototip pistte önden çekişli bir otomobil için yeni bir tur rekoru kırdı ve önceki nesil Civic Type R Limited Edition'ı neredeyse bir saniye geride bıraktı.

Rekor, Suzuka'nın pistin tam versiyonu olan 5,8 kilometre uzunluğundaki 8-şeklindeki parkurda kırıldı. Yeni Type R, parkuru 2 dakika 23.120 saniyede, yani eski arabadan sadece 0,873 saniye daha hızlı bir şekilde tamamladı. Dahası, daha önce rekoru kıran Type R, daha hafif, daha pist odaklı olan Limited Edition (Sınırlı Üretim) sürümüyken, yeni otomobil standart üretim otomobilin bir prototipi.

Honda'nın rekor kıran tur videosu, hız ve g-kuvvetleri gibi telemetri verileri ekranda pist haritasıyla birlikte gösterilmesi sayesinde oldukça etkileyici bir görüntü çiziyor. Ayrıca yeni Type R'ın nasıl bir sese sahip olacağına dair iyi bir fikir veriyor.

Ne yazık ki, arabanın kendisi hakkında daha fazla bir bilgi bulunmuyor. Yeni Type R, muhtemelen eski modelin altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş 300 beygir gücünde turboşarjlı 2.0 litre sıralı-4 motorunu paylaşacaktır. Honda, 2023 Civic Type R'nin bu yaz tamamen duyurulacağını söyledi…