Yeni iPhone 15'inizi kurarken donup kalan logo ekranı ile karşılaşmak istemiyorsanız, bu yazıyı mutlaka okuyun

Apple, yeni iPhone 15'inin kurulumunu yaparken ekranda donup kalan Apple logosu ile baş başa kalanların sesini duydu. Eğer siz de bu sorunla karşılaşmak istemiyorsanız, yeni iPhone'unuzun kurulumuna geçmeden önce bu yazımızı mutlaka okuyun.

Yeni iPhone 15'inizi kurmaya başlamadan önce bu yazıyı mutlaka okuyun

"iPhone 15 Pro Max'imi aldım ve eski iPhone 14 Pro'mla kurulum yapmaya başladım. Ama kurulum sırasında ekranda Apple logosu sabit kaldı ve telefon kilitlendi. Şu anda hiçbir şey yapamıyorum..."

Yeni iPhone 15 cihazına kavuşanlar, yukarıdakine benzer şikayetler yaşadıklarını rapor ediyordu. Ancak iyi haberler var. Eğer siz de yeni iPhone 15'inize kavuştuğunuzda eski iPhone'unuzdan geçiş yaparken bu sorunu yaşamak istemiyorsanız, Apple'ın iOS 17 için yayınladığı ilk yazılım güncellemesini kurmadan önce işe girişmeyin. Bu güncelleme, iPhone 15'in eski cihazlardan veri aktarımıyla ilgili sorunları gideriyor.

Telefonunuz iOS 17 kullanıyorsa, yeni bir iPhone 15 satın almayı planlıyorsanız veya iki iPhone arasında veri aktarımı yapıyorsanız hemen iOS 17.0.1 veya iOS 17.0.2'ye güncellemelisiniz.

Eğer yeterince uzun iPhone geçmişiniz varsa, lansman gününde yaşanan sorunlar Apple ya da hayranları için yeni bir şey değil. Bu sorunlar ilk gün ortaya çıkma eğiliminde çünkü tahminimizce bugün, yılın neredeyse diğer tüm günlerinden daha fazla insan sıfır bir telefonu aktive ediyor.

Sorunların sürekli karşımıza çıktığını gördük, ancak hiçbir zaman bir iPhone'u iade etmeye neden olacak bir şey olmadı. Yeni bir telefonunuz varsa ve eski iPhone'unuzdan veri aktarımında sorun yaşıyorsanız, Apple'ın size bir çözüm sunup sunmadığını görmek için her zaman, ilk olarak telefonu güncellemeyi deneyin.

Eski iPhone'dan yeni iPhona'a geçmek ve verileri transfer etmek

  • iPhone'unuzu hemen kullanmaya başlamak istiyorsanız, iCloud'dan eski iPhone'unuzun yedek bir kopyasını indirebilirsiniz. Bu indirme işlemi arka planda gerçekleştiğinden iPhone'unuzun birçok özelliğini hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
  • iPhone'unuzu tüm uygulamalarıyla birlikte mümkün olan en kısa sürede tamamen kurmak istiyorsanız, doğrudan bir iPhone'dan diğerine aktarabilirsiniz. Bu aktarım gerçekleşirken her iki iPhone da kullanılamaz ve telefonunuzda ne kadar çok şey depoladığınıza bağlı olarak bir saat veya daha uzun sürebilir. Çok fazla video çekiyorsanız veya büyük oyunlar oynuyorsanız, uzun süre beklemeye hazır olun. Tabi öncelikle bahsettiğimiz güncellemeyi kurmayı ihmal etmeyin.
  • Son seçenek ise iPhone'unuzu Mac bilgisayarınıza yedeklemek ve ardından yeni iPhone'unuzu Mac'inize bağlamak. Bilgisayarınız yeni telefonu tanıyacak ve yedeklemenizi yeni cihaza geri yüklemenize izin verecek. Bu, özellikle yeni USB-C iPhone 15 Pro için ideal bir yöntem.