Yeni iPod nano ve iPod touch'da neler yeni?

Apple'ın iPhone 5 ile beraber patlattığı bu 2 bombası, bakın hangi yeniliklerle geliyor...

iPhone 5 yalnız değil!

Apple, dün iPhone 5'i tanıttığı etkinlikte yeni medya çalıcılarını da ortaya çıkardı: Yeni iPod touch ve iPod nano resmen duyuruldu.

Yeni iPod nano, son sürümüne göre yüzde 40 incelerek çok ince bir yapıya kavuşmuş bulunuyor. Müzik ve video çalabilen cihaz, FM radyoya, bluetooth bağlantısına ve fazlasına sahip. iPod nano, 8 farklı renk seçeneğiyle geliyor. Cihaz iOS ile çalışmıyor, ancak iOS'a benzer bir arayüzü var. iPod nano'nun ekranı da iPhone 5'inki gibi "uzamış". Yeni nano, Ekim ayında piyasaya sürülecek. Sadece 16GB'lık sürümü buluan iPod nano, yurtdışında 149 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Yeni iPod touch ise iPhone 5 ile aynı ekran boyutlarını paylaşıyor, yani ekranı 4 inç'e yükseltilmiş. Sadece 6.1mm kalınlığında olan 5. jenerasyon iPod touch, bir önceki iPod touch'dan da ince. Daha hızlı A5 işlemciyle gelen yeni iPod touch, iOS uygulamalarını kullanabiliyor, 1080p video kaydedebiliyor ve bluetooth 4.0'ı destekliyor. iPod touch'ın da farklı renk seçenekleri var.

Yeni iPod nano

iPod touch'ın 32GB'lık sürümünün yurtdışı fiyatı 299 dolar, 64GB'lık sürümünün fiyatı ise 399 dolar olacak. Eski iPod touch da satılmaya devam edilecek.

Okuyucu Yorumları