Yeni Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni bir monitör niçin harika bir hediye olabilir ve böyle bir hediye alırken nelere dikkat edilmeli?

Monitör alırken bunlara dikkat

Yılbaşı öncesindeki telaşta kalabalık sokaklarda yürümek – ya da online mağazalarda aradığını bulmaya çalışmak – sinir bozucu olabilir, özellikle de sevdikleriniz için ne alacağınıza dair net bir fikriniz yoksa. Peki onlar için yeni bir monitör almayı hiç düşündünüz mü? Eğer doğru ekranı seçerseniz, bunun 2018'den itibaren sevdiklerinizin esenliği, çalıştığı ve dinlendiği zamanlar üzerinde uzun vadeli etkileri olacaktır. Monitör endüstrisinde lider ve Philips Monitörleri'nin marka lisans ortağı MMD, bir monitörde aramanız gereken özellikler ile ilgili bazı tavsiyeler sunuyor.

USB-C, boş vakit yaratmaya yardımcı olur

USB-C, boş vakit yaratmaya yardımcı olur

İş yerinde daha fazla verimlilik, daha iyi sonuçlar demek – bir de boş zaman etkinlikleri için muhtemelen daha fazla zaman. İşte bu yüzden, bunu sağlayabilecek her şey, gayet hoş bir armağan olabilir. Çevre birimlerini bağlamak için zahmetli kablo takıp çıkarma işi – üstelik masanın üzerinde birbirine dolaşmış kabloların dağıttığı dikkat ve yarattığı sinir bozukluğu da cabası – verimliliği her geçen gün azaltır. Veri iletim teknolojisindeki en yeni gelişme olan USB-C ise, mobil yaşamı çok daha kolay hale getirir. İnce ve çevrilebilir bir konektör ile, kullanıcıların cihazlarını şarj edebilmelerini, ses ve görüntü sinyalini iletebilmelerini ve internete bağlanabilmelerini sağlar – üstelik hepsi tek bir kablo ile.

MMD'nin 24 inçlik ve 32 inçlik modeller ile (241B7 ve 328P6) piyasaya sunulan USB-C ekranları, tam boy bir klavye, fare, harici HDD, kamera ve USB sürücüsü gibi çevre birimleri için anında kullanılabilen bir kenetleme istasyonu olarak hizmet verir ve böylece değerli masa alanını boşaltarak ultrabook'ların sınırlı bağlantısını genişletir. Profesyoneller için hazırlanan P ürün grubunun bir parçası olan 32 inç ölçüsündeki 328P6 modeli, USB-C bağlantısının yanı sıra, renk açısından hassas bir performans için de mükemmel. Adobe ve sRGB renk desteği ile, bu monitör profesyonel renk standartları ile tasarlandı ve ince ayrıntıların olağanüstü doğrulukta reprodüksiyonunu sunuyor. Bu büyüleyici görseller, yeni yılda hem grafik tasarımcılar hem de diğer profesyoneller için daha parlak, daha renkli bir çalışma ortamının yaratılmasına yardımcı olacak.

Rahatlık ve esenlik

Rahatlık ve esenlik

Akılda tutulması gereken bir başka şey ise gözleriniz: Kısa dalga boyundaki mavi ışınlar, zaman içerisinde görmenizi olumsuz etkileyebilir. Bu ışınları azaltmanın yollarından biri, akıllı bir yazılım teknolojisi olan LowBlue Modu. Bu özellik, farklı ölçülerdeki çeşitli Philips ekranlarında, örneğin 241B7, 328E8 ve 34 inçlik, kavisli, X ürün grubu LCD (349X7) modellerinde bulunuyor.

1800 mm'lik aşırı küçük kavis yarıçapına sahip 328E8 ekranı, derinlik algısını yükseltip görüntü bozulmasını azaltan yüksek sürükleyicilikte bir deneyim sağlıyor. Adaptive Sync teknolojisi ile birleştirilen bu ekran, tutukluk, kırılma ya da hareket bulanıklığı olmayan,süper akıcı bir görüntüleme deneyimi sağlıyor. Modelin 1920 x 1080 pikseldeki, Full HD çözünürlüğü, 16:9 formatı ve gelişmiş dikey hizalama (vertical alignment - VA) teknolojisi, her faaliyette keskin bir görüntü veriyor.
Eğer hediye almadan önce ayrıntıları boylu boyunca konuşmak isteyen bir alıcı iseniz, o zaman gelecek yıl başında piyasaya çıkacak olan yeni E9 ürün ailesine de bir göz atmalısınız.

Odaklanma: ister işe, ister eğlenceye

Kavisli ekranlar, ister eğlence için ister iş için olsun, sürükleyici bir görüntüleme deneyimi yaratmanın en iyi yoludur. Bu ekranlar, özellikle kalabalık ortamlarda daha odaklı kalmanızı sağlarlar. Monitörü kullanacağınız ana görevlerin ne olduğuna bağlı olarak, kavisli Philips monitörlerinin zengin ürün grubundan birini seçebilirsiniz:

Göz dostu LowBlue modu sayesinde yılbaşı listesinde zaten bir yer edinmiş olan 34 inçlik, kavisli X ürün grubu ekranı, hoş bir görüntüleme deneyimini garantiliyor. UltraWide Quad HD, panoramik 21:9 formatı ve iki ayrı sistemden gelen ekran ve yürütülen içeriği bölme becerisi ile , bu ekran örneğin bir gözü belgelerin ya da sosyal medyanın üzerinde olsun isteyen, ama bir yandan da canlı bir spor müsabakasını izlemek isteyen aynı anda birden çok şey yapan kullanıcılar için geniş bir alan da sunuyor. Hatta daha da doğru bir renk reprodüksiyonu için Ultra-Wide Color teknolojisinin daha geniş renk gamına sahip, 27 inç ölçüsünde kavisli bir model de bulunuyor (278E8). Ya da muhteşem görüntüleme kalitesi sunması için hazırlanmış, 32 inçlik 328E8 modeli de, ev kullanımı için kusursuz bir uyum sağlıyor.

Her ne kadar koşuşturmalı da olsa, Yılbaşı öncesi keyifli bir dönem olmalı – MMD'nin verdiği bu armağan fikirleri de umarız size değerli bir ilham kaynağı olur ve Yılbaşı hediyesi alma stresinizi biraz olsun hafifletir.

Okuyucu Yorumları