Yeni PlayStation 4'te eski sorunlar yok

Sony, yeni PlayStation 4 modelinde, ilk PlayStation'ın can sıkan sorunlarını çözmüş gibi görünüyor!

Yeni PS4'te eski sorunlar yok

PlayStation 4'ün en can sıkıcı yönü hangisi olabilir? Özellikle bazı durumlarda adeta jeti andıran sesi mi, yoksa sık sık sorun çıkartan kapasitif butonları mı? Elbette bunların yanına fazla ısınması da eklenebilir. Ancak sessiz sedasız piyasaya sürülen yeni PlayStation 4 sürümü ile Sony, bu sorunları geride bırakmayı başarmış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz haziran ayında ortaya çıkan 1 TB'lık yeni PlayStation 4 sürümü CUH-1200 ile birlikte Sony, önceki sürümden daha iyi bir modeli ortaya çıkartmış durumda. Her ne kadar 1 TB'lık disk alanı dışında geri kalan tüm donanımı önceki sürümle aynı olsa da, Sony sorunlu noktalara el atmaktan geri durmamış. Yeni PlayStation 4'le ilgili gelen ilk test raporlarına göre CUH-1200, önceki sürüme göre dikkat çekecek ölçüde sessiz çalışabiliyor. Bu da elbette oyun keyfine büyük katkı sağlayan artılardan. Ayrıca güç tüketiminde de tasarrufa gidilmiş olan yeni sürümle, böylece sürekli PS4 başında olan kullanıcıların daha az elektrik faturası ödeyeceği açık.

Daha detaylı konuşmak gerekirse, yeni CUH-1200 PS4 sürümü orijinal konsola göre tam 12 desibel daha az sesle çalışıyor ve 30 watt daha düşük güç tüketiyor. Yine ayrıca konsolun önündeki kapasitif tuşlar da eskisi kadar şikayet almıyor...

Okuyucu Yorumları