İnternette yayınlanan paylaşımlar, ekran kartı stoklarının ve fiyatlarının normale dönüş yolunda olduğunu gösteriyor

Yeni internet paylaşımlarına bakılırsa, ekran kartı stokları ve etiket fiyatları normale dönmeye başladı. Ama her şeyin birkaç yıl öncesi gibi toz pembe olması da pek kolay görünmüyor.

Ekran kartı satın alabilmek için metrelerce kuyruğa girme dönemi bitiyor mu?

Reddit kullanıcıları, son birkaç haftadır grafik kartlarının piyasada bulunabilirliğinin arttığını bildiriyor ve bol miktarda popüler GPU stoku sergileyen mağazalardan fotoğraf ve videoları paylaşıyor. Gerçekten de gelen haberlere göre, en iyi grafik kartlarının botlar tarafından toplu halde ele geçirildiği ve insanların bir fiziksel bir dükkanın çevresinde birkaç sokağa kadar ulaşan sıralara girmek zorunda kaldıkları geçtiğimiz yıla oranla büyük bir değişim var.

Ancak görüntülerin çoğunun, ABD'deki çeşitli Micro Center mağazalarında çekilmiş gibi görünmesinden dolayı, küresel pazarın doğru bir temsili olmadığını da belirtmekte fayda olabilir. Örneğin Doğu Avrupa’daki bazı kullanıcılar halen GPU kıtlığı yaşandığını bildiriyor.

Yine de, hemen her GPU’nın önerilen satış fiyatının üzerinde bir etikete sahip olmaya devam etmesine rağmen, fiyatların yavaş bir şekilde de olsa düşmeye başladığı görülüyor ve bunun iyi bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca artık stokların da düzelmesi ile beraber, son nesil kartların, yeni neslin yayımı yaklaşırken de olsa gerçek fiyatlarına döndüğünü görmemiz mümkün olabilir. Tabii ki enflasyon gibi etkilerin, sayısal olarak aynı etiketlere ulaşmayı neredeyse imkansız hale getirebileceği de unutulmamalı.