Yeni Xperia geliyor: Sony Xperia X2 sızdı!

Xperia X akıllı telefonlarını yakın zamanda piyasaya süren Sony, şimdilerde yeni bir X modeli üzerinde çalışıyor olabilir!

Sony Xperia X2 sızdı

Sony, Z serisini kısa bir süre önce öldürdüğünü açıklamış, yola X modelleriyle devam edeceğini göstermişti. Z ailesiyle birlikte amiral gemisi döngüsünü hızlandıran Sony, yılda neredeyse 2 kez amiral gemisi tanıtıyordu hatırlarsanız. Görünüşe göre Sony, X serisinde de bu alışkanlığından vazgeçmeyecek. Zira gelen yeni haberlere göre Sony, Xperia X'in halefini tanıtmaya hazırlanıyor.

Xperia Blog sayfasında görünen GFXBench listesine göre, Sony'nin yeni modeli Sony F8331 (F833X) kod adıyla görünüyor. Sahip olduğu teknik özellik kadrosuyla açıkça üst düzey bir akıllı telefon modeli olduğu anlaşılan model, Snapdragon 820 işlemci, 3 GB RAM, 21 MP arka kamera, 12 MP ön kamera ve 5.1 inç boyutunda 1080p ekrandan oluşuyor.

Bu özelliklere bakıldığında telefonun Samsung Galaxy S7 ve Sony Xperia X Performance ayarında olduğu açıkça anlaşılabiliyor. Telefonun kod numarasının karşılığı ise henüz yok, ancak yeni "Xperia X2" modeli olması muhtemel. Sony'nin Z serisindeki alışkanlığını da düşündüğümüzde, bu ihtimal güç değil. Ancak elbette işaretlerin belirginleşmesi için biraz daha beklememiz gerekiyor. Şimdilik tahminler Sony'nin bu yeni modeli IFA 2016 fuarında tanıtması yönünde. Eylül ayında Berlin'de düzenlenecek olan IFA'da yeni bir Sony görecek miyiz, bunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları