Yılların Torrent Sitesi what.cd Kapatıldı!

Başka yerde bulamayacağınız kalitedeki içerikleriyle tanınan büyük bir torrent sitesi, baskına uğradı ve kapatıldı!

Bir torrent sitesi daha tarihe karıştı!

Davetiyeyle üye kabul eden müzik torrent'leri sitesi What.cd, Fransız yetkililer tarafından baskına uğramasının ardından kapatıldı. Özel torrent sitesi, ücretsiz ve çoğunlukla yasadışı müziklere ulaşmanıza izin veriyordu.

Sitenin özelliği, müzik meraklıları için belirli bir kalitenin üzerinde müzik dosyaları sağlamaktı. What.cd, benzer bir torrent sitesi olan Oink'in 2007'de kapanmasının ardından aynı sene açılmıştı. Sitenin ana odak noktası müzik olsa da, bilgisayar yazılımları, ekitaplar ve diğer içerikler de paylaşılabiliyordu.

Yılların Torrent Sitesi what.cd Kapatıldı!
what.cd'den bir ekran görüntüsü

Zataz Magazine'in haberine göre What.cd'nin altyapısını oluşturan 12 sunucu, Fransız siber suç yetkilileri tarafından baskına uğradı. What.cd tamamen erişilmez duruma gelmese de, torrent'lere artık ulaşılamıyor. Sitenin giriş sayfası ise kapatılmayı doğrulayan şu mesajla bizi karşılıyor:

"Yakın zamandaki bazı gelişmeler nedeniyle What.CD'yi kapatıyoruz. Yakın zamanda aynı şekilde geri dönme ihtimalimiz düşük. Tüm site ve kullanıcı verileri yok edildi. Hoşçakalın."

What.cd, başka yerde bulamayacağınız kalitede içeriği sunması nedeniyle özel bir site idi. Platform, bağımsız sanatçılar tarafından müzik dağıtımı amacıyla da kullanılıyordu. Ancak bugün itibariyle her şey sona ermiş görünüyor.

Bu kapatılma hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce torrent devri sona mı geliyor; yoksa farklı bir şekle mi bürünüyor?

Okuyucu Yorumları