Yok olma tehlikesi yaşayan ülke, tamamen Metaverse’e taşınıyor

Okyanus sularının altında kalma tehdidini yakından hisseden Pasifik ülkesi, çözümü tamamen Metaverse’e taşınmakta buldu.

Yok olma tehlikesi yaşayan ülke, tamamen Metaverse’e taşınıyor

Pasifik ülkesi Tuvalu, yükselen deniz seviyelerinin ülkeyi tamamen yok etme tehdidini ciddi biçimde hissediyor. Ve bu tehdide yanıt olarak, Metaverse'de ülkenin birebir kopyasını oluşturmayı planlıyor.

Tuvalu'nun adalet, iletişim ve dışişleri bakanı Simon Kofe, duyuruyu COP27'de liderlerin karşısında yaptığı konuşmasında yaptı. Kofe tarafından “en kötü durum senaryosunu” olarak açıklanan plan, adaları ve zengin kültürü korumak için metaverse'de Tuvalu'nun dijital bir ikizini yaratmayı içeriyor.

Kofe, liderlere önemli bir uyarı da yapmayı ihmal etmedi: "Tuvalu, dünyada yalnızca siber uzayda var olan ilk ülke olabilir. Ancak küresel ısınma kontrol altına alınmazsa son da olmayacak."

Buradaki fikir, Tuvalu'nun halkı başka bir yerde yaşamaya zorlandığından, Tuvalu'nun “tam anlamıyla egemen bir devlet olarak işlev görmesine” devam etmesini sağlamak. Ancak şu anda sadece dijital bir ülkenin nasıl kabul göreceğini ya da nasıl bir prosedüre bağlı olacağını tahmin etmek oldukça zor. Umarız beklenen olmaz ve Tuvalu halkı, kendi adalarında uzun yıllar yaşamaya devam eder...