Yöneticilerin haftada 5 gün çalışması, Samsung'a yeterli gelmedi

Çok sayıda ülke çalışma günlerini haftada dörde düşürmeyi denerken, Samsung tam tersi bir yol izlemeye karar vermiş gibi görünüyor.

Yöneticilerin haftada 5 gün çalışması, Samsung'a yeterli gelmedi

Koreli teknoloji devi Samsung, devam eden belirsizliklerle mücadele etmek amacıyla bir acil durum önlemi olarak şirket genelinde yöneticiler için altı günlük bir haftalık çalışma politikası uyguluyor. Bu yeni politika, artan borçlanma maliyetleri ve petrol fiyatları ile Kore para biriminin hızlı değer kaybı gibi daha geniş ekonomik kaygıların yanı sıra şirketin geçtiğimiz yıl hayal kırıklığı yaratan mali sonuçlarından kaynaklanıyor.

The Korea Economic Daily’nin haberine göre bir Samsung Grubu yöneticisi, “Samsung Electronics Co da dahil olmak üzere ana birimlerimizin performansının 2023’te beklentilerin altında kaldığını göz önünde bulundurarak, yöneticilere kriz duygusu aşılamaları ve bu krizin üstesinden gelmek için topyekün çaba göstermeleri amacıyla altı günlük çalışma haftasını uygulamaya koyuyoruz” dedi.

Samsung, genel ekonomik sorunların yanı sıra yapay zeka bilişimi için gereken yüksek bant genişliğine sahip bellek çiplerinin üretimi konusunda da daha fazla rekabetle ve SK Hynix gibi bellek sağlayıcılarıyla mücadele ediyor. Şirket, son on yılın en kötü mali yılını geçirmesinin ardından çip talebindeki toparlanmayla beraber son beş çeyrekteki ilk karının sinyalini verdi.

The Korea Economic Daily’nin belirttiğine göre Samsung’un diğer bölümlerindeki yöneticiler yılın başından bu yana gönüllü olarak haftanın altı günü çalışırken, artık Samsung Electronics, Samsung SDI ve Samsung SDS gibi diğer Samsung iştiraklerinin yöneticilerinin de fazladan bir gün çalışması beklenecek. Neyse ki, yönetici seviyesinin altında olan çalışanların yöneticilerin izinden gitmeleri beklenmiyor.