YouTube 100.000 videoyu kaldırıyor

MTV, VH1, Nickelodeon gibi büyük markalara ait tam 100.000 video YouTube'dan kaldırılıyor.

100.000 video çöpe

Milyonlarca kullanıcının izlediği MTV, CBS, Nickelodeon, Paramounts Pictures gibi daha pek çok ünlü markayı bünyesinde bulunduran medya kuruluşu Viacom, Google'ın online video hizmeti YouTube'da kendi markalarının yer aldığı 100.000 civarındaki videonun, yayın hakları ihlali nedeniyle sistemden kaldırılmasını istedi.

Bu şok istek karşısında YouTube basın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise "Üzülerek söylemeliyiz ki bundan böyle Viacom, kendi şovlarının daha da fazla izlenmesine olanak sağlayan YouTube'un tutkulu izleyicilerinden mahrum kalacak." ifadelerine yer verildi.

Daha önce de oldu

Geçtiğimiz Ekim ayında, milyonların sevgilisi South Park gibi yapımlara sahip olan Comedy Central ve dünya müziğinin nabzını tutan MTV'de çıkan bazı skeç ve kliplerin kaldırılması konusunda yine iki şirket karşı karşıya gelmiş ancak binlerce klip silinmeden sistemde kalmıştı.

Öte yandan Google tarafı, yasal hakların korunması adına "dijital parmak izi" ve sisteme yüklenecek dosyaları seçmek üzere bazı filtreleme çalışmalarını geliştirmeye de devam ediyor.

Okuyucu Yorumları