YouTube'un Efsane Videosundan Önemli Bir Rekor Geldi!

YouTube'un en çok bilinen videolarından biri olan ve "rickroll" akımını başlatan efsane video, çok önemli bir sınırı sonunda aştı.

Efsane videodan yeni rekor

Rick Astley'nin YouTube'daki "Never Gonna Give You" videosu 28 Temmuz itibarı ile 1 milyar görüntülemeyi geçti.

Astley de Twitter'da bir açıklama yaparak bu rakamın "akıllara durgunluk verdiğini" ve "çok şanslı" olduğunu söyledi. İlk başlarda bu videonun konsepti konusunda şüpheleri olduğunu ancak kızının ona cesaret vererek şarkının 1988'de zirveye ulaşmasından çok sonra bile onun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladığını söyledi.

Astley'in videosunun bu kadar popüler olmasının nedeni 2007'de internette bir şaka olarak çıkan "rickroll" akımını başlatması. Bu şakada, bir arkadaşınıza bir link gönderiyorsunuz, ancak tıkladığında karşısına linkte sözü edilen sayfa değil Rick Astley'in bu videosu çıkıyor. Bu şaka bir dönem çok popüler olmuştu.

Ünlü YouTube videosunu buradan izleyebilirsiniz:

Rakamlar göz kamaştırıcı olsa da, Astley'in YouTube'un sıralarında en tepeye tırmanması pek mümkün değil, zira şu anda milyar görüntüleme seviyesini aşmış birçok YouTube videosu bulunuyor. En tepede ise 9 milyar görüntüleme ile "Baby Shark" bulunuyor.

Okuyucu Yorumları