YouTube Kids Uygulamasını İnsanlar Hazırlayacak

YouTube, çocuklara yönelik uygulaması Kids'in içeriğini artık sadece makineye değil insanlara hazırlatacak!

YouTube, insana muhtaç kaldı!

YouTube'un en katı filtreler açıkken bile çocuklar için elverişli bir yer olmadığı, geçen aylarda iyice anlaşılmıştı. Aile dostu gibi görünen utanç verici videolar siteye sızabildiği gibi Kids uygulaması, komplo teorilerini öneri olarak sunabiliyordu.

YouTube, BuzzFeed'e göre bu işi yapay zeka yerine insanların eliyle düzeltecek. Bu kapsamda Kids uygulamasının sadece YouTube çalışanlarının seçtiği videoları ve kanalları gösteren yeni bir sürümü yayınlanacak.

Çabalar Yeterli Olmadı mı?

Aslında platform, çocuklar için uygun olmayan videoları ve yorumları kaldırmak için uzun süredir uğraşıyor ve bunun için yüzlerce videoyu kaldırmış bulunuyor. Ancak algoritmanın hala "düz dünya" gibi komplo teorilerini ve çocuklara uygun olmayan videoları öneriyor olması, bu temizlik çabalarının boşa gittiği anlamına geliyor. Çocuklara sadece insanların seçtiği videoları gösterecek bir uygulama ise anne ve babaların içini rahatlatacak.

Bununla birlikte YouTube'un tercih özgürlüğünü ebeveynlere bırakacağı söyleniyor. BuzzFeed'e göre uygulamanın algoritmalar tarafından seçilen videoların sunulduğu standart sürümüyle özel seçilmiş videoların bulunduğu sürüm arasında seçim yapılabilecek.

YouTube, iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmasa da uygulamanın yeni sürümünün birkaç hafta içinde yayınlanabileceği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları