YouTube Music kullanıcılarının beklediği indirme özelliği nihayet geliyor

YouTube Music'in web uygulaması, şarkıları çevrimdışıyken dinleyebileceğiniz beklenen özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

YouTube Music kullanıcılarının beklediği özellik nihayet geliyor

YouTube Music'in web uygulaması, Premium abonelerine çevrimdışı dinleme için şarkı indirme özelliği sunmaya başlıyor. Yeni gelecek özellik hakkında Reddit'teki bir kullanıcının paylaştığı ekran görüntüleri dışında henüz bir bilgi yok. Görüntüler, Kütüphaneye Kaydet seçeneği ve bir albümün parça listesinin üzerindeki üç noktalı genişletilebilir menü arasında yeni bir İndir butonu olacağını gösteriyor. Bu butona tıklandığında ise sol alt köşede ilerlemeyi gösteren bir İndirme penceresi açılıyor.

İndirme işlemi tamamlandığında, Kütüphane sayfasındaki İndirilenler sekmesinden şarkıya ulaşılabiliyor. Sekmenin altında yer alan bir yazıda, müziğin "her 30 günde bir" internete bağlanıldığı sürece cihazda süresiz olarak kalacağı belirtiliyor. 9To5Google'ın aktardığına göre, kullanıcılar çalma listelerini, podcast'ler, şarkılar ve albümler gibi kategorilere göre filtreleme imkanına sahip olacak.

Bu özelliğin resmi olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor, ancak son zamanlarda gündeme geldiği göz önüne alındığında, yakında kullanıma sunulabilir. Görünüşe göre, YouTube Music kullanıcıları güncellemeyi dört gözle bekliyor. Zira güncellemeden bahseden Reddit gönderilerinde, özelliğin yakında kullanıma sunulacak olmasından dolayı ne kadar heyecanlı olduklarından bahseden çok sayıda yorum var.