YouTube'un yapay zeka destekli yeni özellikleri duyuruldu: Sohbet robotu ve Konular

YouTube, uygulamasına yapay zeka destekli özellikler ekliyor. Yeni yapay zeka sohbet robotu, kullanıcılara izledikleri videolarla ilgili soruları yanıtlamak ve ilgili içerik önerileri sunmak için kullanılacak.

YouTube'un yapay zeka destekli yeni özellikleri duyuruldu

YouTube, bir blog yazısında artık YouTube uygulamasının içinde üretken yapay zeka özelliklerini denediğini duyurdu. Google, Google Bard ve tüketici ve işletme ürünlerindeki etkileşimli yapay zeka özellikleriyle zaten üretken yapay zeka konusunda derinlemesine çalışıyor, ancak böyle bir özelliğin YouTube'a girdiğini ilk kez görüyoruz.

Şirket, YouTube uygulamasında kullanıcıların "izlediğiniz videoyla ilgili sorulara yanıtlar, ilgili içerik önerileri ve daha fazlasını, oynatmayı kesintiye uğratmadan alabileceği" yeni bir yapay zeka sohbet robotunu kullanıma sunuyor.

Yapılan açıklamada şu sözlere yer veriliyor: "İzlediğiniz içeriğe daha derinlemesine dalmanıza yardımcı olmak için bir diyalog bazlı yapay zeka aracını deniyoruz. Bu araç, izlediğiniz videoyla ilgili sorularınıza yanıt almanızı, ilgili içeriklerle ilgili öneriler almanızı ve daha fazlasını yapmanızı sağlıyor. Belirli akademik videolar için bu araç, daha derinlemesine anlamayı sağlayan testler ve yanıtlar sunarak öğrenme yolculuklarına yardımcı olabilir. Deneyin bir parçasıysanız, videoların altındaki "Soru Sor" seçeneğine dokunarak araca erişebilir ve video hakkında sorular sorarak veya önerilen bir ipucunu seçerek başlayabilirsiniz."

YouTube ayrıca, yorum bölümünü şirketin "konular" adını verdiği bir başlık altında gruplandırmak için yapay zeka kullanacak bir özelliği de kullanıma sunuyor. Şirket, kullanıcıların belirli konulara göz atabileceklerini ve yorum bölümünün düzensiz bir karmaşa halinde olması yerine, bu konular altında yer alan mevcut yorumlarla sohbete katılabileceklerini söylüyor.

YouTube, bu iki özelliği de bugünden itibaren kullanıma sunmaya başladığını, ancak yalnızca belirli kullanıcıların bunlara erişebileceğini söylüyor. YouTube Premium kullanıcıları bugünden itibaren yeni Konular özelliğini denemek için kaydolabilirken, AI sohbet robotu bu kullanıcılar için bile hemen erişilebilir olmayacak. Şirket, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını ve ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Android kullanıcılarıyla sınırlı olacağını söylüyor.

Google'ın yapay zeka araçlarını YouTube'un kendi içine nasıl taşıyacağını bulduğunu görmek gerçekten ilginç. Deneysel özelliklerin bu ilk turu içerik oluşturucu odaklı olmaktan çok kullanıcı odaklı olsa da şirketin platformdaki içerik oluşturuculara ne tür yapay zeka araçları getirdiğini görmek özellikle ilgimizi çekiyor.