Yüzde 650.000’lik büyük kayıp: 2.9 milyon dolara aldı, şimdi 400 dolara satabiliyor

Dünya’nın ilk tweet’ini geçtiğimiz yıl NFT olarak satın alan isim, şimdi yüzde 650.000’lik inanılmaz kaybının şokunu yaşıyor.

2.9 milyon dolara aldı, şimdi 400 dolara satabiliyor!

Mart 2021'de, kripto ve NFT piyasası çok hareketli günler geçirirken, Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, ilk tweet'ini NFT olarak satmaya karar vermişti. Sonunda bu NFT, 2,91 milyon dolar değerindeki 1.630 ether karşılığında Sina Estavi'ye satıldı. Tweet, aşağıdaki gibiydi:

O zamandan beri, kripto piyasası çok fazla sallandı ve NFT'ler ilk düşüşlerini yaşadı. Ne yazık ki, Dorsey'in Estavi'ye sattığı NFT tweet'i de değer kaybetti. Bu NFT için gelen en son teklifler, yaklaşık 400 dolar değerinde olan 0.25 ether seviyesinde kaldı. Bunun ne demek olduğunu anlamayanlar için: Satın alındığı zamana göre yüzde 650.000 gibi şaşırtıcı bir değer kaybından bahsediyoruz.

Bir TradingView göstergesine göre, piyasa geçen Nisan ayında görülen seviyelere yükselirse, eter yaklaşık 12.000 dolar değerinde olabilir. Bununla birlikte, sadece 0.25 eterdeki tekliflerle Estavi, satın aldığı fiyata kıyasla hala büyük bir kayıp olan sadece 3.000 dolar kazanmayı düşünüyor olacak.

Bitcoin ve Ethereum gibi uzun süredir iniş çıkışları olan kripto para birimlerinin aksine, NFT'ler çok daha yeni. NFT'lerin önümüzdeki yıllarda popüler olup olmayacağı ve Estavi gibi insanların gelecekte NFT'lerinin aynı fiyat seviyelerine ulaştığını görüp göremeyecekleri belli değil.

Bu yılın başlarında Estavi BBC'ye NFT'yi asla satmayacağını ve geçen yıl satın aldığında Mona Lisa ile karşılaştırdığını söylemişti.