Z10: Oldu mu; olmadı mı?

Uzun zaman beklenen, büyük gürültüyle piyasaya sürülen cep canavarı, beklenen başarıya ulaştı mı?

Oldu mu; olmadı mı?

BlackBerry 2013 yılına bomba gibi gireceğinin sinyallerini, 2012'nin son çeyreğinde vermeye başlamıştı. Ocak ayının sonu itibarı ile piyasaya çıkan Z10 isimli tamamen dokunmatik ekrana sahip model ve Q10 isimli QWERT klavye ve dokunmatik ekranı bira araya getiren model, son kullanıcıya sunulduğundan bu yana birçok soru vardı akıllarda...

Soruların başında, BlackBerry'nin yeni telefonlarının ve daha da önemlisi yeni BlackBerry 10 işletim sisteminin ne kadar başarılı olabileceği geliyordu. Analistlerin açıklamaları, beklenen başarının çok altında kalındığı yönündeydi. Ancak BlacBerry'nin Genel Müdürü olan Thorsten Heins, "Frankturter Allgemeine Zeitung" isimli gazeteye geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Heins, her ne kadar ellerinde rakamları, bir süre daha cihazların satış oranlarını izlemeden açıklamayacaklarını dile getirmiş olsa da satışların "Beklenenin üzerinde" olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda yeni BlackBerry'lerin inanılmaz bir ilgi gördüğünü de sözlerine ekleyen Genel Müdür, yeni telefonlar piyasaya çıktıktan kısa süre içerisinde üretim sayılarını önemli ölçüde artırdıklarını sözlerine ekledi.

Heins konu hakkında çok olumlu açıklamalar yapmış durumda fakat Canaccord Genuity'nin analizcilerinden T. Michael Walkey'e göre, BlackBerry Z10'nun çıkışının ardından yaptığı 1.75 milyon adetlik satış, cihazın kısa sürede tükenmesine yol açtığı yönünde. Yeni cihazların üretiminde geç kalınması, şimdiden yüzde 83 oranında bir satış kaybettirmiş durumda.

Okuyucu Yorumları