Zehirli kimyasallarla kaplı bir kedi, Japonya'da terör estiriyor

Ölümcül kimyasalların içine düştükten sonra kaçan bir kedi, koca bir Japonya şehrini alarma geçirtti. Uzmanlar, halkı bu kedi konusunda uyarıyor.

Zehirli kimyasallarla kaplı bir kedi, Japonya'da terör estiriyor

Japonya'nın Fukuyama kenti, bir kedinin zehirli kimyasalların bulunduğu bir fıçıya düştükten sonra kaçması üzerine alarm durumuna geçti. Yetkililer, hayvanın 6 değerlikli kromla kaplandığını açıkladı ve kent sakinlerinin anormal görünen kedilere dokunmamaları konusunda uyardı.

Nomura Plating fabrikasında çalışan bir işçi Pazartesi sabahı erken saatlerde bir kimyasal tanktan dışarıya doğru uzanan bazı pati izleri fark etti. Asahi Shimbun gazetesinin aktardığına göre, söz konusu izlerin sahibi kedi, kamera görüntülerinde fabrikadan ayrılırken görüldü.

Krom 6 olarak da bilinen 6 değerlikli kromun içine dalmak, kedinin kaç canı kalmış olursa olsun, bir ölüm fermanı olabilir. Zira bu madde, solüsyon cilt tahrişine, solunum sorunlarına, kalp yetmezliğine, akciğer kanserine ve hatta ölüme neden olabiliyor.

Ahahi Shumbun'a göre, Fukuyama Çevre Koruma Bölümü kedinin ölmüş olabileceğini bildirirken, yerel halka "Anormal görünen bir kedi bulursanız, lütfen ona dokunmayın ve şehir ya da polisle iletişime geçin" uyarısında bulundu.

Basın açıklaması yapıldığı sırada kedinin nerede olduğuna dair herhangi bir bilgi yoktu, ancak kedi hala yaşıyorsa fark edilmesi oldukça kolay olacaktır. Kedi hayattaysa, muhtemelen kendini yalayarak temizlememiş olacağı için 6 değerlikli krom sayesinde muhtemelen sarı veya kırmızımsı kahverengi bir renge boyanmış olacağı anlamına geliyor. Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü'ne göre, krom bileşikleri elektrokaplama, paslanmaz çelik üretimi, deri tabaklama, tekstil üretimi ve ahşap koruma için yaygın olarak kullanılıyor.